Caracterul lui Gică Hagi din spatele reflectoarelor. Au ieșit la iveală lucruri neștiute despre rege

Caracterul lui Gică Hagi din spatele reflectoarelor. Au ieșit la iveală lucruri neștiute despre rege
Invitat în podcastul Orange Sport ”1 la 1”, Silviu Tudor Samuilă a dezvăluit lucruri necunoscute despre unul dintre marii sportivi ai lumii.

Silviu Tudor Samuilă, unul dintre cei mai apreciați jurnaliști sportivi a vorbit despre cealaltă față a lui Gică Hagi.

Au ieșit la iveală lucruri neștiute despre Gică Hagi. Iată povestea Regelui

Silviu Tudor Samuilă a afirmat că a crescut cu Hagi și-l apreciază enorm, de aceea a suferit mult când, prima dată ca antrenor, sportivul a pierdut în 2001, barajul cu Slovenia. Dar acest lucru l-a ambiționat și a reușit să demonstreze cât de valoros poate fi. Mai în glumă, mai în serios, jurnalistul a povestit un moment dintr-o iarnă petrecut alături de Hagi, pe care nu-l va uita niciodată.

„Pe geamul aburit, el a început să-mi arate cum este apărarea lui, cum stau în apărare jucătorii”

”Hagi ştii cum e? Pentru cine nu-l ştie în privat, Hagi este tot fotbal. Adică cu Hagi, dacă te vezi… Îţi dau un exemplu. Eram la un moment dat într-o maşină împreună şi era un geam aburit. Şi a început la un moment dat, ştii cum fac copii pe desenele alea pe geamul aburit, el a început să-mi arate cum este apărarea lui, cum stau în apărare jucătorii. Ăsta este Hagi.

”Băi, cumetre – cum zice Popescu – opreşte-te un pic, că nu…”

Ştii care este problema? La un moment dat oboseşti. Adică inclusiv Gică Popescu îi zice: ”băi, cumetre – cum zice Popescu – opreşte-te un pic, că nu…” Deci este în stare să vorbească despre fotbal de când se trezeşte până se culcă. Puţină lume ştie, are carnete întregi în care îşi notează tot felul… fişe. Dacă mergi la el în birou, sunt tot felul de post-it-uri d-astea cu tot felul de idei care îi vin şi şi le notează.

„Mi-ar plăcea să fiu cu el pe o insulă pustie, dar cred că ar fi foarte obositor”

Nu cred că şi-ar imagina cineva ce structură are Hagi în aşezarea ideilor şi în felul în care face echipe. Are echipele scrise pe hârtie, echipele tuturor generaţiilor de la el de la academie. Cu varianta 1, varianta 2, varianta 3… are câte 4 fundaşi dreapta, care-s cei mai buni, îi ştie pe ăia de 12 ani, de 14 ani, de 16 ani, de 18 ani şi are câte 4 pe fiecare post. Dar, să ştii, mi-ar plăcea mult să fiu cu Hagi (n.r. pe o insulă pustie), dar cred că ar fi foarte obositor (n.r. râde)”, a mai spus Tudor Samuilă.