Carla Bruni și Nicolas Sarkozy au păstrat secretul ani de zile. Așa arată moșia lor

Carla Bruni și Nicolas Sarkozy au păstrat secretul ani de zile. Așa arată moșia lor
Carla Bruni și Nicolas Sarkozy au reușit să păstreze secretul și, având în vedere popularitatea lor, nu a fost deloc simplu. 

Fostul cuplu prezidențial a îmbrățișat în urmă cu trei ani o nouă aventură care miroase a cimbru, verbină și levănțică. Noua afacere are legătură cu vinul, uleiul și degustările. Fostul model de top vorbește despre asta pentru prima dată într-un interviu acordat revistei Gala.

Din 2019, Carla și soțul ei sunt proprietarii Château d’Estoublon, o reședință provensală tipică din secolul al XVIII-lea și totodată dețin o companie de vinuri și ulei, scrie Elle.com.

Castelul, situat în inima Vallée des Baux de Provence, între satele Maussane les Alpilles și Fontvieille, se mândrește cu un parc de copaci centenari și este mărginit de livezi de măslini și vii.

Al doilea mare secret al lui Nicolas Sarcozy: nu bea niciodată vin

Soții Sarkozy produc vin și ulei de măsline în cel mai mare secret de trei ani cu o întreagă echipă de experți și primele rezultate au sosit deja.  După cum relatează Gala, de fapt, „au câștigat premiul pentru cel mai bun ulei din lume în diferite orașe internaționale”.

Pentru Carla, un as când vine vorba de muzică și modă, a fost un salt în necunoscut.

„Soțul meu și cei doi parteneri ai noștri au fost cei care și-au dorit să se angajeze în această aventură. Este incitant, dar și puțin înfricoșător pentru că atinge un domeniu și un know-how pe care nu le cunosc deloc, dar suntem bine organizați”, a spus cântăreața.

O provocare cu atât mai îndrăzneață având în vedere că fostul președinte francez nu bea vin.

„Îl miroase, îl gustă și îl scuipă. Îi place doar parfumul vinului, nu-i place gustul”, a explicat Carla Bruni revistei, adăugând: „Cred că nu-i place să-și frâu liber sentimentelor. Soțul meu este atât de plin de viață încât, dacă i-ar plăcea să bea, nu știu unde am fi astăzi”.

Agricultură ecologică la standarde înalte, pe domeniul Sarcozy

Situat în Fontvieille din 1489, în inima masivului Alpilles, la 35 km de Avignon, Château d’Estoublon este una dintre marile moșii ale Baux-de-Provence.  Domeniul are 120 de hectare de măslini și 17 hectare de vie, cultivate cu metode de agricultură ecologică. Din 2021 este membru al Comité Colbert și este considerat stindardul luxului francez, al transmiterii tradițiilor și al măiestriei durabile.

Soții Sarkozy contează pe o echipă de profesioniști, dar doresc să fie parte integrantă a întregului proces de creație.

„Oenologul Anaïs Maillet (care a conceput celebrul Roseblood rosé) face vinul și o asistăm, mai ales în partea creativă”, a explicat Bruni.  Un ajutor fundamental care apare „în toate fazele de creare a produsului” pentru că „nu am fost mulțumită de înregistrarea mărcii mele”.

Sursa foto: Instagram