Carmen Brumă suferă de o problemă medicală rușinoasă, des întâlnită la femei. Ea avut curaj și a mers la doctor, apoi a povestit totul

Carmen Brumă suferă de o problemă medicală rușinoasă, des întâlnită la femei. Ea avut curaj și a mers la doctor, apoi a povestit totul
O procedură medicală a făcut-o pe Carmen Brumă să fie fericită. Iubita lui Mircea Badea a trebuit să meargă la spital.

Carmen Brumă vrea să scape de problemele care îi fac viața un calvar în ultimii trei ani. De data asta, se pare că situația e sub control.

Carmen Brumă suferă de o problemă medicală rușinoasă, des întâlnită la femei. Ea avut curaj și a mers la doctor, apoi a povestit totul

Recent, Carmen Brumă a vorbit cu prietenii din online despre problema varicelor. Bruneta s-a operat în 2018 dar, din nefericire, acestea au reapărut, așa că a apelat la o procedură mini-invazivă, e vorba de scleroterapie. După 48 de ore, vedeta a dat pansamentul jos și va purta ciorapi de compresie timp de o lună. În același timp, ea spune că mers foarte mult.

„Ieri am făcut 10.000 de pași”

”Mi-am scos pansamentul după 48 de ore. Se observă îmbunătățiri. Nu mă doare și nu m-a durut sau usturat nimic. Singurul disconfort e ciorapul de compresie care trebuie purtat patru săptămâni (zi și noapte dacă poți). Ieri am făcut 10.000 de pași, astăzi la fel, nu am putut să alerg pentru că mă țineau bandajele”, a spus Carmen Brumă, pe pagina sa de Instagram.

Sfaturi prețioase pentru doamnele care suferă de varice

Pe de altă parte, Carmen le-a explicat doamnelor care au aceeași problemă cu a ei ce alimentație să adopte și cum să se comporte ca să nu aibă probleme mai târziu.

E foarte important să fie consumate cât mai multe fibre, să fie administrate vitaminele A și E și să se hidrateze corespunzător. Țigările, excesul de zahăr și expunerea la soare trebuie evitate.

Nu faci lucruri care să diminueze producția de colagen

”Trebuie să ai grijă să mănânci lucruri care să stimuleze circulația și să nu faci lucruri care să afecteze, cum ar fi fumatul. Trebuie să mănânci fibre, trebuie să te hidratezi, pentru a evita constipația, pentru că varicele și constipația nu fac casă bună deloc. Ai nevoie de fibre și solubile și insolubile și de apă, că degeaba mănânci fibre, dacă nu te hidratezi corespunzător.

Poți să faci chiar mai rău. Bioflavonoide, pigmenții din fructe și legume, ele au capacitatea de a proteja pereții vaselor de sânge și chiar îi întăresc. Vitaminca C, e o vitamină care stimulează circulația și ajută producția de colagen. Avem nevoie și de vitamina E. Nu faci lucruri care să diminueze producția de colagen, excesul de zahăr, expunerea la soare excesivă și fumatul”, a mai spus Carmen Brumă.

Venelor le place mișcarea

Lucrul care ajută cel mai mult rămâne însă mișcarea, dar Carmen susține că nu trebuie să mergeți la sală și să ridicați greutăți mari. ”Cel mai bun lucru pe care îl poți face e să te miști. Venelor le place mișcarea, dacă te miști, se comportă frumos. Asta m-a ajutat să le țin sub control. Evitați mersul la sală, însă, și ridicatul greutăților mari”, a amintit iubita lui Mircea Badea.

Potrivit specialiștilor, cu ajutorul scleroterapiei veți scăpa de venele superficial vizibile, așa numitele ”vene în păiajen” și vele reticulare. Procedura se face cu anestezie locală și nu este nevoie de spitalizare. În timpul tratamentului, în venă este injectată o substanță sclerozantă, al cărei rol este de a scleroza vena.

Sursă foto: instagram