Este cunoscut la nivel internaţional. Artist, desenator, ilustrator, caricaturist, scriitor, jurnalist şi autor de performance – stau toate în dreptul numelui său. Sibianul Dan Perjovschi a avut expoziţii în mai toate capitalele artistice ale lumii, de la Tate Modern, Londra până la MoMa, New York. În câteva ţări, Dan Perjovschi are expoziţii permanente pe zidurile unor clădiri importante ale capitalelor, cum ar fi, de exemplu, Biblioteca Tehnică Naţională din Praga. Lucrările sale de artă reprezintă o combinaţie între desene, desene animate, artă brută şi graffiti. Prin tuşe simple şi doar câteva cuvinte, mesajele sale, îndreptate spre zona politică şi socială, apostrofează tare sociale şi politice de la noi sau din lume.
„Arta contemporană e tot ce ţine de vizual în ziua de azi, dar care trebuie să aibă o logică, un crez, o onestitate”, setează artistul vizual Dan Perjovschi parametrii în care se va purta discuţia la Garantat 100%, duminica aceasta. Azi, la TVR 1, invitatul lui Cătălin Ştefănescu este cel mai cunoscut artist vizual din România, Dan Perjovschi.
„Aşa cum îi sunt desenele, aşa sunt şi momentele în care vorbeşte despre ele. E suficient să vezi unul singur, şi cauţi să le vezi pe celelalte, aşa cum te fură un film. Pentru că Dan Perjovschi vorbeşte, în felul său, despre fiecare dintre noi”, afirmă Cătălin Ştefănescu.
Dan Perjovschi vorbeşte pe larg despre viaţa sa, despre ce înseamnă să te poţi desprinde de lumea frustrărilor moştenite din comunism, despre felul în care îşi dedică întreaga sa existenţă pasiunii şi credinţei în ceea ce face. Tot azi, la Garantat 100%, vom afla părerea artistului „despre cum putem sau cum nu putem să fim cu toţii artişti, despre lumea de la noi şi lumea de prin alte părţi, într-o cascadă de poveşti care te captivează şi te fascinează. Nu trebuie să fii specialist în artă contemporană, nu trebuie să ai o pregătire specială, Dan Perjovschi ştie să povestească pe înţelesul tuturor!”, ne asigură gazda emisiunii Cătălin Ştefănescu.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook