Cât de des a fost dus la biserică Mădălin Voicu. A recunoscut, în final…

Cât de des a fost dus la biserică Mădălin Voicu. A recunoscut, în final…
În emisiunea „Dosare de presă”, la EvZ TV, Mădălin Voicu a povestit multe. Cântăreț, dirijor și politician deopotrivă, acesta a recunoscut o relație cu totul specială.

„Pentru mine, Dumnezeu este, pur și simplu, trăire și crez”, iată cât de des a fost dus la biserică Mădălin Voicu. Înainte să ia calea politicii, Mădălin Voicu a fost artist, și unul de renume. Înainte cu mult de asta, copil fiind, Mădălin Voicu a fost crescut de bunicii din partea mamei, aristocrați. Amândoi se trăgeau din vechi familii boierești, bunica din Cantacuzini și bunicul din Comșeni. Bunicul de pe mamă a fost inginerul Palatului. Era inginer constructor.

Cât de des a fost dus la biserică Mădălin Voicu

„Eu și sora mea am fost crescuți de bunici, adică de părinții mamei, care erau aristocrați. Pentru că mama și cu tata erau tot timpul plecați. Tata, în turnee, concerte, … mai tot timpul, cam șase luni pe ani erau în străinătate. Și-atunci, totul a rămas în grija bunicilor”, povestește artistul. Bunicii au fost cei care l-au dus la Biserică.

„Astfel, ni s-a imprimat un gen de rigoare și disciplină și ordine.(…) De la 4 ani, până pe la vreo 12 ani, mergeam la biserică, în fiecare duminică, cu bunicul meu. Ei au fost și ctitori de biserici. Și am avut tot timpul senzația că nivelul la care eram noi educați ne permitea să facem față în orice anturaj.

Pentru că, bunicii mei se lăudau cu noi, în condițiile în care mai știam o poezie, mai eram pregătiți pentru un dialog cu cineva care era mai mare sau mai priceput decât noi”, a dezvăluit invitatul lui Mirel Curea.

„Nu poți să îl diluezi pe Dumnezeu

Cum l-a descoperit Mădălin Voicu pe Dumnezeu? Ne povestește chiar politicianul, într-o frumoasă și emoționantă destăinuire în cadrul emisiunii „Dosare de presă”, pe evz.ro.

„A fost o chimie. Eu, de fel, sunt un om care cred într-o frumoasă putere supranaturală. Sigur că mi s-a imprimat acest crez încă de când eram foarte mic, pentru că bunicul meu mă ducea în fiecare duminică la slujbă, între 11.00 și 13.00, la Icoanei, unde e și ctitor. Și am învățat mai mult din curiozitate, să văd ce înseamnă de fapt lucrul pe care eu îl aveam în mine, dar nu-l descoperisem.

Și am ajuns să mă și conving, dar să mă și atașez ideii, noțiunii de Dumnezeu, de dumnezeire. Sigur că, pentru mine, Dumnezeu înseamnă o chestie pe care o ai înăuntru tău, nu trebuie să faci uz, caz sau, știu eu, să te dai cu capul de altar sau să pupi poala popii sau chestii de genul ăsta. Că ăsta e un fel de spectacol. Unii probabil că îl preferă sau, mă rog, s-au împăcat cu el.

Pentru mine, Dumnezeu este o chestie pe care nu trebuie să o diluezi. Sau să o împarți în bucățele. El este frumos, bun. Da, este pur și simplu trăire și crez. Deci, pentru mine, Dumnezeu… Eu nu pot să mă duc să-i spun „Dă-mi Doamne să câștig la loto”. De cele mai multe ori, mă rog pentru sănătate, ca să pot să am grijă de copii și de familie și de toată lumea. Însă, Dumnezeu este unic. Este ceva Divin, dar nu în sensul etimologic, neapărat. Este de o frumusețe și de o lumină rară”, a mărturisit politicianul.

Exclusiv. Bianca Drăgușanu o dă pe Feng Shui. Ce mari probleme are, de fapt