Cât de des trebuie să ai contacte intime. Medicii s-au pus pe calculat și pe dat sfaturi

Cât de des trebuie să ai contacte intime. Medicii s-au pus pe calculat și pe dat sfaturi
În funcție de câte contacte intime ai pe lună starea sănătății tale e bună sau rea. O viață  în abstinență nu e neapărat utilă, arată specialiștii care prezintă și metode siguure de protecție față de noul coronavirus, dacă te întâlnești cu parteneri noi.

Medicii au stabilit că persoanele care nu au relații intime timp de o lună riscă să se îmbolnăvească. De ce? În primul rând, deoarece crește tensiunea generată de nesatisfacerea nevoilor.  Apoi crește tensiunea în musculatură, iar dacă nici nu fac sport, tonusul întregului corp va avea de suferit.

Nu în ultimul rând, lipsa intimității este asociată cu creșterea tensiunii arteriale. Apoi se poate instala un dezechilibru hormonal care atrage după sine dezechilibre la nivel psihic care se manifestă mai ales prin schimbări bruște de stare și episoade de depresie.

Cei mai fericiți sunt cei mai sănătoși

Dacă faci dragoste între 1 și de 3 ori pe lună e benefic pentru organism, oarecum, dar nu suficient, arată medicii.  Cei care întrețin relații intime între patru și de nouă ori pe luna,  adică cel puțin o dată pe săptămână, se vor bucura de beneficiile intimității asupra sănătății. Aceste persoane, s-a dovedit științific, au sistemul imunitar mai puternic, suferă mai rar de hipertensiune arterială tocmai pentru că au parte de descătușarea emoțională și fizică de care orice om are nevoie.

Mai sunt și fericiții care se iubesc până la de 14 ori într-o lună. Studiile arată că aceștia resimt, în general, o stare de mulțumire față de propriul corp și propria viață, indiferent de silueta și de locul de muncă. Persoanele care întrețin relații intime de două – trei ori pe săptămâna dorm mai bine, nu au probleme cu insomniile, au sistemul imunitar mai puternic, rezistență crescută la durere, controlează mai ușor situațiile stresante și chiar prezintă un risc mai mic de apariție a bolilor cardiovasculare.

Cum se evită noul coronavirus în timpul contactelor intime cu parteneri noi

Dr. Theresa Tam, șefa departamentului medical al Canadei, a prezentat regulile de bază prin care poate fi evitată infectarea cu noul coronavirus, în timpul relațiilor intime. „Dacă alegeți să vă implicați într-o relație intimă cu cineva cu care nu locuiți, există câțiva pași pe care îi puteți urma pentru a vă reduce riscul”, a scris dr. Tam.

Sfatul medicului este evitarea săruturilor și a contactului față în față și chiar utilizarea unei măști care acoperă nasul și gura, în timpul contactului intim. ”De asemenea, ar trebui să limitați consumul de alcool sau alte substanțe, astfel încât dvs. și partenerul dvs. să puteți lua decizii sigure,” a adăugat dr. Theresa Tam.

De asemenea, medicul canadian a recomandat să nu întrețineți relații intime dacă partenerul sau voi înșivă aveți simptome COVID-19.

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp