Cât este de înaltă soția celui mai mare jucător de bascht din NBA. Ghiță Mureșan se mândrește cu familia lui

Cât este de înaltă soția celui mai mare jucător de bascht din NBA. Ghiță Mureșan se mândrește cu familia lui
Pe Ghiță Mureșan, cel mai înalt jucător (2,31 m) din istoria NBA, îl știe o lume întreagă! Pe lângă el, soția Liliana pare o femeie măruntă, chiar dacă măsoară cu mult peste media româncelor.     

Și ea o fostă jucătoare de baschet, Liliana Mureșan nu prea a ieșit în vizorul mass media. A devenit partenera de viață a celebrului sportiv în 1994 și de atunci au o căsnicie fericită. La 1,85 metri, Liliana este o femeie foarte înaltă, însă lângă soțul ei pare chiar … măruntă! Diferența dintre ea și uriaș este de aproape o jumătate de metru!

Soții Mureșan au un mariaj de aproape 30 de ani

Însă, cei 46 de centimetri nu au contat atunci când au hotărât că vor să fie împreună pentru totdeauna. Și au reușit până acum, fiind printre puținele cupluri de vedete care au un mariaj de aproape 30 de ani.

Familia Mureșan locuiește în SUA de peste 20 de ani, acolo unde „Big Ghiță”, așa cum este supranumit, și-a construit o carieră în baschet, dar a devenit cunoscut și la Hollywood. El a jucat în filmul „Gigantul meu” (1998) cu Billy Crystal, având rolul principal. Nu l-a atars o carieră și în cinematografie, așa că a refuzat ulterior orice altă propunere de a juca în filme.

„Baschetul a fost viața mea”

Gheorghe Dumitru Mureșan s-a apucat de baschet datorită înălțimii, abia apoi s-a îndrăgostit definitiv de acest sport. Este recunoscător că a putut să performeze la acest nivel, dar spune că și-ar fi dorit să facă și mai multă școală. „M-am îndrăgostit de baschet, iar apoi baschetul a fost viaţa mea. Este cea mai frumoasă muncă pe care poţi să o faci atunci când o iubeşti”, au fost cuvintele sale.

În total, cariera lui Ghiţă Mureşan în NBA a însemnat şapte sezoane, 307 meciuri jucate, cu o medie de 21,9 minute pe meci şi de 9,8 puncte reuşite pe meci. Și-a încheiat cariera în 2007.

Doi băieți baschetbaliști

Soții Mureșan au doi băieți: George (23 de ani) și Victor (21 de ani), iar zicala „Așchia nu sare departe de trunchi” li se potrivește de minune. Ambii sunt sportivi, joacă baschet asemenea părinților și au înălţimi de peste doi metri.

Familia de „uriași” se ocupă, în prezent, de Academia de baschet deschisă de Ghiță și oferă lecții pentru sute de copii, majoritatea dintre ei cu situație materială precară.