Cătălin Hîldan. Povestea morții ”Unicului căpitan”

Cătălin Hîldan. Povestea morții ”Unicului căpitan”
Cătălin Hîldan, mijlocașul echipei de fotbal Dinamo, ar fi împlinit 45 de ani. Povestea morții ”Unicului căpitan”.

Cătălin Hîldan, mijlocașul echipei de fotbal Dinamo, ar fi împlinit 45 de ani. Pentru cei tineri, reamintim povestea morții ”Unicului căpitan”.

Cătălin Hîldan ar fi împlinit 45 de ani, pe 3 februarie. Dinamoviștii nu l-au uitat. Mormântul este plin de flori și de lacrimi ale familiei, ale colegilor și suporterilor.

Cătălin Hîldan. Povestea morții ”Unicului căpitan”

Cătălin Hîldan a fost un jucător de fotbal iubit nu numai de suporteri ai Clubului Dinamo. Multe lacrimi s-au vărsat în ultimii 20 de ani. Ar fi împlinit 45 de ani, pe 3 februarie.

Pe 5 octombrie 2000, Dinamo a pierdut un jucător emblematic, pe mijlocașul Cătălin Hîldan. Moartea pe teren a jucătorului a șocat întreaga țară. Suporterii și clubul l-au transformat într-un simbol pe viață.

Cătălin Hîldan s-a stins din viață la doar 24 de ani, în timpul unei partide amicale jucate la Oltenița, cu echipa locală.

„Câinii” aveau deja 5-0 la pauză, moment în care s-a petrecut un episod ce i-ar fi putut schimba destinul fotbalistului, scrie prosport.ro.

La vestiare, Cornel Țălnar, secundul lui antrenorului Cornel Dinu, i-a spus lui Hîldan că nu va mai juca în repriza a doua, pentru că nu mai avea sens.

Antrenorii se gândiseră să-l odihnească pe Cătălin Hîldan care avusese un sezon încărcat. Însă, mijlocașul a spus că este în formă și vrea să joace.

În minutul 74 al partidei, Cătălin Hîldan a dus mâinile la față și s-a prăbușit pe gazon.

Cu ultimele puteri, mijlocașul a încercat să se ridice și i-ar fi zis colegului Bogdan Onuț: „Băi, mor!”. Apoi s-a prăbușit din nou.

Cătălin Hîldan a murit pe teren

„Când a ajuns la noi, era fără puls, fără tensiune, vânăt la extremități. Pleoapele de la ochi îi erau lărgite la maximum.

Acesta este un simptom de suferință a creierului. L-am intubat și i-am administrat oxigen pe sondă. I-am efectuat masaj cardiac extern, apoi l-am supus șocurilor electrice.

L-am cuplat la un monitor EKG, pentru a vedea activitatea inimii, insă am constatat o leziune izoelectrică, ceea ce înseamnă absența activității inimii”, a declarat atunci doctorul George Gearavela.

Șeful Reanimării Spitalului Municipal Oltenița a explicat morții lui Cătălin.

”După felul cum s-a instalat moartea, brusc și violent, cred că a fost vorba despre un anevrism cerebral.

E posibil ca, din naștere, Hîldan să fi avut un vas la creier mai subțire, care a cedat în timp.

M-a surprins că a fost o moarte atât de violentă, mai ales că nu era nimeni lângă el în clipa în care s-a prăbușit. Nu am mai putut face nimic”, a spus medicul George Gearavela.

La ora 17:45 a fost înregistrat decesul.

Cătălin Hîldan, simbol pe viață al dinamoviștilor

După decesul lui Cătălin Hîldan din 5 octombrie 2000, clubul Dinamo a retras tricoul cu numărul 11.

Hîldan a jucat toată cariera la Dinamo, cu excepţie sezonului 1995-1996, când a fost împrumutat la Oţelul Târgovişte.

A jucat opt meciuri şi a marcat un gol pentru naţionala României.

A început să joace fotbal la 10 ani. A câștigat titlurile naționale la toate categoriile de vârstă: pitici, cadeți, junior.

Este supranumit ”Unicul Căpitan”, iar una dintre peluzele Stadionului Dinamo a primit denumirea ”Peluza Cătălin Hîldan”.


Rică Răducanu, portarul cu inima mai mare ca mingea de fotbal

Marii fotbaliști români nu au avut noroc în dragoste. Au ajuns la tribunal