Epstein și-a administrat propriul fond de gestionare a averii, iar activele sale nu au fost niciodată făcute publice. De curând, o persoană din interior a dezvăluit că Jeffrey Epstein a primit o mână de ajutor de la mogulul de presă britanic Robert Maxwell, tatăl celei despre care se spune că a fost „codoașa” milionarului ce trafica minore pentru a le vârî în patul unor bărbați din înalta societate, cu funcții puternice în stat.

Averea lui Jeffrey Epstein, despre care se vorbește acum că s-a bazat pe finanțarea mogulului Robert Maxwell, a fost evaluată la aproximativ 636 milioane de dolari.

Ghislaine Maxwell, fiica mogulului, este arestată în acest moment, iar procesul ei va începe anul viitor.

Sursa a declarat pentru The Sun că cel care a dezvăluit legăturile de natură financiară dintre Robert Maxwell și Epstein este impresarul de manechine Jean-Luc Brunel, asociat cu Jeffrey, care a vorbit despre ele în urmă cu aproape 20 de ani, când era la o masă cu prietenii. Acest lucru se găsește consemnat într-un nou raport al anchetatorilor. Aceștia au obținut acum mărturii sub jurământ despre implicarea lui Robert Maxwell în cazul de pedofilie pe care-l investighează.

Un fost apropiat al lui Brunel – care este fugit după ce a fost acuzat că a ajutat la procurarea fetelor minore pentru Epstein – a declarat pentru The Sun că francezul a vorbit prietenilor despre Robert Maxwell în 2002.

„Jean-Luc le spunea că tatăl lui Ghislaine, Robert Maxwell, era unul dintre motivele pentru care Jeffrey Epstein avea bani”, a spus sursa.

El a spus că Maxwell a fost unul dintre primii clienți ai investițiilor lui Epstein. „Am presupus că Maxwell a investit în Epstein, care apoi a folosit acei bani pentru a-și face proprii bani.

Fiica lui Robert Maxwell, Ghislaine, s-a mutat la New York la scurt timp după moartea tatălui ei și a început să se întâlnească cu Epstein. A fost începutul unei relații amoroase, care s-a transformat, în timp, într-o afacere de racolat minore și tinere pentru bărbații amatori de sex.

Cine este mogulul Robert Maxwell

Robert Maxwell este cunoscut drept unul dintre cei mai puternici magați ai presei din Marea Britanie, dar și ca unul dintre cei mai cunoscuți experți în fraude.

Robert Maxwell a murit în mod misterios la vârsta de 68 de ani

Maxwell, scrie DailyMail, și-a făcut o carieră în afaceri investind în economia Israelului, după ce și-a pierdut cea mai mare parte a familiei în timpul Holocaustului și s-a mutat în Marea Britanie pentru a construi un imperiu editorial.

A murit în 1991, la vârsta de 68 de ani, în circumstanțe suspecte, după ce a căzut de pe megayachtul său. După moartea sa, s-a descoperit că a furat 500 milioane de lire sterline.

Dacă anchetatorii vor reuși să convingă instanța că averea lui Epstein se bazează pe banii primiți de la Robert Maxwell este posibil ca tot ce a rămas după moartea pedofilului să fie confiscat de stat.

Alin Oprea, ca un boschetar: cântă pentru casă și masă!

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp