Petre Roman se avântă în drumeții „ca la 20 de ani”

„Greutatea pe care o am acum este egală cu cea de la 25 de ani, când eram şi sportiv performant. Ca să-ţi menţii greutatea trebuie să fii atent la cât mănânci. Şi Silvia (soția) este iubitoare de munte, am convins-o şi pe ea, după care a devenit şi ea o pasionată de urcat”, a mărturisit Petre Roman.

Fostul premier este mai în formă ca niciodată, datorită unei diete riguroase şi drumeţiilor. Acesta recunoaşte că se avântă şi acum pe munte. 

„În fiecare săptămână, de 25 de ani, fac câte o ascensiune pe munte. Fie de la Sinaia, fie de la Buşteni, fie de la Predeal, fie de la Timiş. Asta a devenit o parte a vieţii mele, sunt dependent de această ascensiune. Îţi dă o stare de energie foarte bună şi chiar pentru mine înseamnă o capacitate sporită de creativitate”, povestește acesta.

Dedicat învățământului

Înainte de revoluţia din anul 1989, Petre Roman activa în lumea universitară, acesta era specialist în fizica fluidelor şi poluarea mediului. Împreună cu soţia sa de la acea vreme, cu Mioara Roman, cei doi se dedicau învăţământului, amândoi erau profesori ce formau tinerii pentru viaţa profesională. În 1989, în decembrie, Petre Roman a avut un rol important.

Acesta a luat parte la baricada din centrul Bucureştiului pe 21, 22 decembrie alături de tinerii revoluţionari. El a fost şi primul care a rostit de la sediul Comitetului Central prima declaraţie împotriva partidului comunist. Ulterior, el a intrat în politică, a devenit membru al Consiliului Provizoriu al Frontului Salvării Naţionale. La 26 decembrie 1989, Petre Roman a fost numit prim-ministru, fiind primul premier al României post-decembriste, funcţie pe care a ocupat-o până în toamna anului 1991.

Cum privește Petre Roman bătrânețea

De atunci, Petre Roman s-a implicat activ în politică. Acum, la 74 de ani, acesta duce o viaţă liniştită, are şi o pensie decentă. Conform bugetul.ro, Petre Roman primeşte anual 38.500, deci cam 3.200 de lei pensia de fost provesor. La ea se adaugă indemnizația de fost parlamentar în mai multe legislaturi.

Dedicându-se ani de zile politicii şi carierei universitare, se bucură de perioada de pensionar și petrece timp alături de familia sa frumoasă, soţie şi fiu. Petre Roman a împlinit 74 de ani în iulie și mărturisește că nu îi este teamă de bătrânețe.

„Nu-mi e teamă. Dimpotrivă. A deveni un om vârstnic înseamnă că trăieşti. Ăsta e un dar important: acela de-a te putea bucura în continuare de cele pe care le-a lăsat Dumnezeu. Eu am acum şi un motiv foarte puternic. Vreau să-mi văd copilul crescând şi ajungând om”, a declarat Petre Roman pentru revista Ok!.

 

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp