Prezentatoarea despre care recent Rețete și vedete scria cât de frumos a pregătit camera fetițelor, a adus-o pe lume pe mezină, sâmbătă. Cu această ocazie i-a făcut cunoscut numele: Vera. Și a postat o imagine cu micuța nou-născută.
„Bine ai venit pe lume Vera. O copilărie minunată alături de familia ta frumoasă!”, „Bine ai venit, minune! Felicitări! Să vă trăiască sănătoasă și să vă bucure zilele alături de surioara mai mare!” – sunt doar câteva dintre miile de mesaje primite de proaspăta mămică. Peste 33.500 de fani au apreciat postarea.
În timp ce își făcea bagajul pentru a pleca la maternitate, să nască, Laura Cosoi și-a făcut timp să posteze pe blog despre cum și-a menținut silueta pe durata sarcinii. Am văzut cu toții cât de bine s-a menținut.
„Acum, la sarcina cu surioara cea mică a Ritei, multă lume m-a întrebat ce dietă am ținut de am luat numărul minim de kilograme, normal în această perioadă. În niciun caz nu mi-a fost gândul la altă dietă decât cea de sănătate.
Am mai spus și cu altă ocazie: kilogramele luate în sarcina n-ar trebui să ne preocupe atât de tare, pentru că oricum se duc urgent, în perioada solicitantă următoare nașterii bebelușului. Iar dacă avem un comportament alimentar echilibrat – nici nu rupem frigiderul, dar nici nu-l zăvoram – lucrurile nu au cum să meargă altfel decât bine. În această perioadă, dietă trebuie să fie îndreptată mai ales spre satisfacerea nevoilor nutritive ale mamei și copilului ”, a explicat vedeta.
Laura Cosoi: 5 lucruri pe care să le faci în dieta din timpul sarcinii
Ea a realizat o listă cu cele cinci lucruri esențiale pe care trebuie să le aibă în vedere orice mămică ce își dorește să se mențină pe durata sarcinii:
16 august, sărbătoare mare în calendarul ortodox românesc. Prăznuim sfinți
Președintele Trump l-a pierdut pe omul „minunat” din viața lui
1. Să introduci în alimentație 5 nutrienți-cheie: acid folic, calciu, fier, zinc și fibre. (…) Am mâncat acele lucruri care știam că-i fac bine bebelușului, dar și mie și am luat vitaminele cum mi s-au prescris. Am asociat gestul cu un obicei zilnic, spre exemplu, băutul cafelei, tocmai că să mă asigur că nu uit. Și în rest, am conceput meniul zilnic în funcție de necesitățile din perioada sarcinii.
Acidul folic l-am luat din porții generoase de broccoli, salată de varză, ouă, spanac, năut, avocado și smoothie-uri din citrice, iar calciul din iaurt, brânzeturi, salate din legume cu frunze verzi și laptel. Fierul, atât de necesar în sarcina, e un capitol la care am fost un pic deficitară.
De altfel, e foarte greu de suplimentat doar prin alimentație. Cu carnea roșie nu am fost prea prietenă în niciuna dintre sarcini, iar smoothie-uri cu spanac am băut destule. Așa că, la recomandarea medicului, am luat suplimente. Cantitatea de fibre necesară mi-am luat-o din cerealele de la micul dejun și multe legume și fructe, iar zincul din semințe, nuci, lactate și carne de curcan.
2. Să ai în farfurie un curcubeu de culori! (…) În general, fructele și legumele intens colorate – afinele, morcovii, spanacul, roșiile de toate culorile – sunt foarte bogate în antioxidanți.
3. Alege pe cât posibil fructe și legume din surse sigure, fără multe pesticide. E un lucru important și când nu ești însărcinată, dar mai ales atunci. Alimentele trebuie să ne hrănească organismul, să ne dea putere, nu să-l otrăvească cu chimicale. Dacă nu sunt tocmai sigură din ce sursă provin, spăl bine fructele și legumele și le las un pic în apă cu bicarbonat, care mai neutralizează eventualele efecte nocive.
4. Să mănânci alimente bogate în acizi grași Omega-3. Mai exact pește gras, dar fără concentrație crescută de mercur – spre exemplu, somon sălbatic. Medicii spun că dieta bogată în acizi grași Omega-3 ne feresc pe noi, mamele, de depresia postnatală, iar bebelușului îi asigura bună dezvoltare a creierului, ochilor și memoriei.
5. Să introduci în dietă superalimente, adică acele ingrediente care te ajută din mai multe puncte de vedere. Spre exemplu, quinoa conține mai multe minerale și vitamine importante pentru dezvoltarea bebelușului, dar și fibre, care previn constipația. Te detoxifică și stimulează și secreția de prolactină.
Laura Cosoi: 5 lucruri pe care să nu le faci în timpul sarcinii
1. Să nu „mănânci cât pentru doi” .
2. Să nu exagerezi cu carbohidrații rafinați. Asta înseamnă prăjituri, produse de patiserie, gogoși, zahăr alb și orez alb, paste care nu sunt integrale.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook