Fostul realizator TV Ionel Stoica a povestit momente savuroase din cei 37 de ani petrecuți în Televiziunea română, la GSP Live.

Ce povești are jurnalistul Ionel Stoica, după 37 de ani petrecuți în TVR

În decembrie, jurnalistul Ionel Stoica împlinește 70 de ani. Ieșit la pensie din 2015, fostul realizator TVR are povești cât pentru mai multe cărți. Spune că a început să scrie, dar nu a terminat nici un volum.

Vocea cu care pasionații de sport născuți înainte de 2000 erau obișnuiți și-a păstrat timbrul chiar dacă posesorul ei a albit. Ionel Stoica mărturisește că nu și-a dorit niciodată să fie comentator.

“Cel mai mult mă mândresc cu calitatea de creator și realizator de emisiuni. Repriza a 3-a, Arena, Fotbal Show sunt câteva dintre ele. Le-am gândit, le-am făcut și le-am promovat ani și ani. Am încercat să-i prezint pe sportivi și altfel decât îi cunoaște lumea, în șort, în tricou”.

Câteva dintre poveștile adunate în cei 37 de ani de televiziune pot fi citite în cele două părți ale interviului acordat Gazetei, în direct, la GSP Live.

De ce nu a făcut sport Ionel Stoica

”M-am născut într-un cartier vechi (n.r. Baicului, în Capitală). Am apucat și stadionul Unirea Tricolor, unde s-au născut fotbaliști legendari ca Ozon sau Steinbach. Îmi aduc aminte că până în clasa a doua mergeam lunea, ne descălțau și intram pe gazon în linie ca să adunăm cojile de semințe și biletele de tramvai aruncate. Era o bucurie pentru noi, era iarba aia frumoasă”, a spus Ionel Stoica.

”Am făcut vreo doi ani și ceva de ciclism la Școala Sportivă 3 împreună cu un prieten foarte bun, Marian Manea. Din păcate, el și-a pierdut viața în brațele mele, într-un accident stupid dintr-o cursă nu foarte importantă.  A fost o ambuscadă. Sunt niște trucuri ca-n orice sport, cei care le-au făcut n-au fost conștienți de urmări. L-au prins între două biciclete, ei au virat brusc, iar el n-a mai putut să reacționeze. S-a dat peste cap și a primit o lovitură nefericită, cum se întâmplă o dată la 10.000 de accidente. Eu eram în grupul din spate. Am ajuns, l-am ținut în brațe până… O clipă care m-a marcat și m-a făcut să renunțe la un sport care-mi plăcea, deși nu eram o mare valoare”, a povestit Ionel Stoica.

Cum a ajuns Ionel Stoica comentator sportiv

”Când am terminat facultatea, am fost repartizat la Flacăra lui Păunescu. Erau mari jurnaliști acolo. Am stat un an și ceva, dar am prins gustul radioului și al televiziunii. În facultate, lucrasem mult la Radio Vacanța Costinești. Acolo au început unele dintre cele mai frumoase prietenii din viața mea. Pe Ivan Patzaichin acolo l-am cunoscut. Mi-am făcut mâna la radio, am căpătat fluența în vorbire”, a povestit Ionel Stoica.

”La un moment dat, în 1977, mi s-a ivit șansa să colaborez cu TV. Neagu Udroiu era redactor-șef, m-a dat la un realizator mai vechi care de cum m-a văzut, la o oră, m-a și trimis la o filmare, fără să am vreo noțiune. Și m-am descurcat, fiind captivat de TV. Am reușit să-l înduplec pe Păunescu să mă lase să plec, convingându-l că îl voi ajuta de-acolo, din interior. Și ca dovadă, eu aveam să mă ocup de emisiunile TV ce au urmat cu Cenaclul Flacăra, până la final. Eram la redacția de tineret, sâmbăta cu Clubul Tineretului și joia cu Ora Tineretului”, a povestit Ionel Stoica.

Ionel Stoica a intrat în casele românilor la evenimentele sportive din anii de glorie ai sportului românesc. Unii l-au criticat, alții l-au admirat. Oricum, a făcut parte din viața românilor timp de 37 de ani, cu bune și cu rele. Sursa: gsp.ro


Walter Zenga o acuză pe Raluca pentru divorț: „Nu o mai recunosc”

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri