Sorin Burtea a devenit celebru pentru emisiunile sale de la TVR. De-a lungul carierei în televiziune a realizat şi coordonat emisiuni extrem de bine cotate ca audiență. Amintim:  „Reflector”, „Economia încotro?”, „Studioul economic”, „Ziua de mâine”. Emisiunile lui au adus în dezbatere fenomenul infracţionalităţii economice şi al crimei organizate, cu mult  înainte ca legea să definească aceste infracțiuni.

Sorin Burtea s-a născut pe 28 aprilie 1953 în Câmpulung Muscel și a fost absolvent al Facultăţii de Ziaristică a Universităţii din Bucureşti. El și-a început cariera ca și colaborator cu Radio-Televiziunea, în perioada 1976 – 1980, când a fost student practicant. În această perioadă a realizat sute de reportaje şi emisiuni economico-sociale pentru postul național de  radio. În 1980 a fost angajat în Televiziunea Română.


Mihai Gâdea a testat-o pe Gabriela Cristea pentru o emisiune la Antene. Se negociază la sânge

Ce mamă de bătaie și-a luat Mirela Vaida din cauza Vulpiței și a lui Viorel!


De-a lungul carierei în televiziune a coordonat campania „Învinge apele!” din emisiunea „Interes general” difuzată pe TVR 1, care a fost o premieră pentru țara noastră. De asemenea, a coordonat campania  „Solicitaţi bonul fiscal!”, de responsabilizare social-economică a populației.

În ultima perioadă, Sorin Burtea se ocupa de emisiunea „Investiţi în România!” care se difuza pe TVR Internaţional, program care se apropie de 20 de ani de existenţă în grilă. A fost unul din fondatorii Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România.

Sursa foto: Facebook

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp