Ce probe sunt în dosarul dublei crime de la Iași. A trecut un an de când se așteaptă dreptatea pentru cei doi studenți la medicină uciși

Ce probe sunt în dosarul dublei crime de la Iași. A trecut un an de când se așteaptă dreptatea pentru cei doi studenți la medicină uciși
Dosarul dublului asasinat de la Iași bate pasul pe loc, însă suspectul principal nu scapă de arest. Marocanul bănuit că au ucis doi tineri în decembrie 2021 rămâne după gratii.

La Tribunalul Iași a avut loc un nou termen în dosar, iar magistrații au decis ca principalul suspect, Ahmed Sami El Bourkadi, să rămână după gratii, cel puțin până la următorul termen.

Până în prezent nu s-au mai administrat probe noi la dosar, cazul fiind încă în faza de cameră preliminară. Pentru ca Ahmed Sami El Bourkadi să fie eliberat, temeiurile avute în vedere inițial de magistrați trebuie să fie schimbate.

A trecut un an de la dubla crimă din cartierul Moara de Vânt și, deși, avocatul Raluca Andrei, apărătorul suspectului, a precizat că acesta ar avea șanse de eliberare, se pare în realitatea lucrurile stau cu totul altfel. Judecătorii au decis menținerea arestului preventin pentru Ahmed Sami El Bourkadi.

„Constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive ce a fost dispusă faţă de inculpatul El Bourkadi Ahmed Sami, trimis în judecată pentru comiterea infracţiunilor de omor calificat”, precizau magistrații.

„Până când nu vom începe cercetarea judecătorească sau până când Curtea nu va dispune o eventuală restituire a dosarului, mai mult ca sigur această măsură va fi menținută. Trebuie să se schimbe temeiurile avute în vedere inițial și, dacă va fi rechizitoriul întocmit, ar avea o șansă la eliberare”, a declarat avocatul pentru BZI.

S-a găsit un rucsac incendiat

În luna martie, una dintre probele relevante care au contribuit la arestarea marocanului a fost reprezentată de un rucsac incendiat în păduricea din apropierea vilei din cartierul Moara de Vânt.

„După ce depășim această etapă pot apărea elemente de noutate. Momentan, lucrurile au stagnat”, a adăugat Raluca Andrei.

Crima, descoperită pe 10 decembrie 2021

Pe 10 decembrie 2021, cadavrele a doi tineri studenți la medicină au fost descoperite într-o vilă din cartierul de lux al Iașiului. Unul dintre studenţi avea 25 de ani şi era originar din Maroc, iar prietena sa, cu doi ani mai tânără, era dintr-o comună de la marginea municipiului Iaşi.

Dispariţia celor doi studenţi găsiţi morţi într-o vilă de lux din cartierul Moara de Vânt din Iaşi a fost sesizată după ce organele de poliţie au primit informaţia că tânărul marocan, care ar fi trebuit să ajungă la Bruxelles vineri, 10 decembrie, nu a mai urcat în avion.

Polițiștii care au mers la vila închiriată de marocan au găsit cadavrele celor doi: Youssef Jniyah şi iubita lui, Ioana Vanesa Burlacu. Ambii erau morți în același pat.

Ulterior, anchetatorii au ajuns la Ahmed Sami El Bourkadi, studentul bănuit de comiterea dublei crime. Acesta a fost prins la Roma, pe 14 decembrie 2021 și a fost adus în Iași. Marocanul se află de atunci în arest preventiv.

Recomandarile noastre