Ce să faci dacă ai tensiunea prea mică. Sfaturi medicale

Ce să faci dacă ai tensiunea prea mică. Sfaturi medicale
Dacă organismul este deshidratat, alături de slăbiciune, ameţeală şi greaţă, are loc şi o scădere a tensiunii arteriale. Când aceasta este prea mică, consultați imediat medicul. Mai ales dacă aveți peste 65 de ani.

Dacă ai tensiunea prea mică, adică valorile sunt sub 90/60 mm Hg, medicul îţi poate recomanda o schimbare de dietă şi de activităţi. Așadar, trebuie să îți schimbi tabieturile.

Ce să faci dacă ai tensiunea prea mică

Tensiunea este un indicator esențial al stării de sănătate. Anumite stări şi activităţi temporare sau permananente pot genera scăderea tensiunii. Este posibil ca valorile tensionale să coboare, din cauza unui efort. Dacă organismul este deshidratat, alături de slăbiciune, ameţeală şi greaţă are loc şi o scădere a tensiunii arteriale.

Hipotensiunea mai poate fi influenţată şi de vârsta înaintată, peste 65 de ani. Pot avea loc hemoragii, infecţii severe, reacţii alergice, anemie şi probleme endocrine sau cardiovasculare.

Și pacienţilor aflaţi în tratament cu antihipertensive (betablocante, diuretice) le poate scădea tensiunea sub valorile normale.

Ai tensiunea prea mică? Sfaturi medicale

O scădere severă a tensiunii arteriale poate lipsi corpul de oxigenul necesar pentru îndeplinirea funcţiilor. Poate cauza daune inimii şi creierului.

Hipotensiunea cronică poate fi tratată eficient doar prin efectuarea unor modificări în stilul de viaţă. În funcţie de simptome, medicul îţi poate recomanda câteva schimbări simple.

  • Medicul poate recomanda mărirea aportului de sare din alimentaţie, un consum sporit de apă şi diminuarea consumului de alcool. Mişcarea zilnică poate avea o influenţă pozitivă prin stimularea circulaţiei.
  • Ridică-ţi capul patului pentru a fi la o înălţime puţin mai mare decât picioarele.
  • Dimineața, când te trezeşti, rămâi în şezut 1 minut şi mişcă-ţi întâi gleznele şi gambele înainte de a te ridica în picioare.
  • Ziua, evită să stai mult timp nemişcat şi nu ridica greutăţi.
  • La masă, nu exagera cu porţiile şi alege să mănânci mai puţin şi mai des, reducând în acelaşi timp cantitatea de carbohidraţi.
  • Nu face duşuri sau băi foarte fierbinţi.
  • Dacă te tratezi de hipertensiune şi medicaţia îţi scade prea mult valorile, medicul îţi va modifica schema de tratament. E indicat ca tratamentul să nu fie luat înainte de masă.

Despre tensiunea scăzută

  • Hipotensiunea apare, de regulă, la persoanele cu vârsta peste 65 ani, care iau tratament pentru reducerea tensiunii arteriale. De asemenea, în cazul persoanelor care au alte boli, diabet, Parkinson sau boli de inimă.
  • Afecţiunea este des întâlnită şi în cazul tinerilor longilini (cu membrele lungi și subțiri ) astenici, în condiţii de stat jos prelungit.
  • În cazurile în care hipotensiunea nu are o cauză clară, persoana în cauză trebuie întinsă la orizontală, trebuie să i se administreze lichide. Ajută o salată, sucuri de fructe, după care trebuie îndrumată către medicul specialist. Sursa: reginamaria.ro

Câtă apă e bine să bem în zilele de vară. Cine trebuie să bea mai mult de 8 pahare

Reguli de aur pentru dinți sănătoși. Cum să avem un zâmbet perfect

Recomandarile noastre