Ce studii are Dan Diaconescu. Ce afaceri învârte fostul patron OTV

Ce studii are Dan Diaconescu. Ce afaceri învârte fostul patron OTV
Ziaristul Dan Diaconescu își revine după ce ieșit din pușcărie. Revine cu forțe proaspete și cu noi strategii de a face bani.

Dan Cristian Diaconescu (53 de ani) este un ziarist care a cunoscut celebritatea cu ajutorul emisiunii Dan Diaconescu Direct de la televiziunea sa, OTV. Râdeau de el și de ”televiziunea din garsonieră”. Însă, treptat s-a ridicat și avea invitați tot mai importanți. Mulți români îl urmăreau până noaptea târziu. Serialul Elodia este cel care l-a consacrat. Cariera sa a fost construită treptat. A debutat la 22 de ani, a scris la ziarele vremii, apoi a înființat OTV.

Dan Diaconescu este, de fapt, inginer

Dan Diaconescu s-a lăsat ispitit și de politică, sprijinit de mulțimea de telespectatori. În 2010 a fondat Partidul Poporului – Dan Diaconescu (PPDD) și a candidat pentru un mandate de deputat de Gorj. Patru ani mai târziu a candidat și la alegerile prezidențiale. A pierdut de fiecare dată. În 2013, a fost condamnat la 5 ani și șase luni închisoare cu executare. A ieșit din închisoare înainte de termen, pe 28 noiembrie 2017. Însă, era năruit financiar, îi murise tatăl, iar băncile îl căutau pentru datorii. Are și interdicția de a mai lucra în presă până la 4 martie 2025.

Puțini știu că jurnalistul este, de fapt, inginer. A absolvit Facultatea de Mecanică din cadrul Institutului Politehnic din București. Are talent să facă bani. Apropiații spuneau că și în timpul emisiunilor făcea tranzacții cu terenuri, pe telefon. Acum sunt alte oportunități.

A găsit soluții să facă bani

Și acum, a găsit o cale pentru a fenta sistemul. Cu ajutorul sistemului NTF, controversatul jurnalist va apărea din nou în presă. Non Fungible Token (NFT) este un jeton de pe blockchain. Practic, Un NFT poate fi orice operă, de la muzică, emisiune sau podcast. Opera unică poate fi achiziționată la un anumit preț, stabilit de cel care îl creează și reglementat de piață. El a decis să profite de această oportunitate pentru a se relansa în media, scrie evz.ro.

„Sunt Dan Diaconescu, singurul cetățean european care are o interdicție de a vorbi în public, timp de 10 ani și jumătate. Acum sunt, în sfârșit, în măsură să rup tăcerea mulțumită unui nou univers tehnologic. Să nu ratați această copie misterioasă, acest exemplar unic, fiindcă nici nu știți ce pierdeți!”, a scris Dan Diaconescu,

„Primește înregistrarea video completa de aproximativ 4 minute, prima înregistrare după 7 ani cu <Vocea interzisă> a lui Dan Diaconescu, Navalnîi din România. Dezvăluiri în exclusivitate despre singurul univers în care îl puteți vedea pe Dan Diaconescu”, se arată pe pagină.

Spiritul de antreprenor nu îl lasă să stea deoparte, astfel că acesta s-a reprofilat. Acum, fostul patron al OTV și-a înființat o academie online unde tinerii pot învăța tainele digitalizării, precum și cele ale criptomonedelor. Totodată, acesta mai are afaceri și cu criptomonede, lansându-și propria monedă digitală ”CryptoDan”.

”Totuşi, sunt Dan Diaconescu, primul cetăţean român care am lansat de curând primul NFT. Este vorba de DD Home Cinema, un prim sistem cinematografic, bazat pe tehnologia blockchain, care va aduce în casele dumneavoastră prin streaming, prin stick, prin DVD o operă de artă cinematografică. Am lansat însă și criptomoneda CryptoDan”, spunea în urmă cu ceva vreme în mediul online.