Ce trebuie să eviți atunci când te cerți cu partenerul de viață. Experții în relații au dezvăluit totul!

Ce trebuie să eviți atunci când te cerți cu partenerul de viață. Experții în relații au dezvăluit totul!
Este atât de ușor să rănești o persoană cu un cuvânt sau o acțiune în timpul unei dispute. Sentimentul poate persista mult mai mult după încheierea disputei, distrugând relația.

Care sunt lucrurile pe care nu ar trebui să le faci niciodată în timp ce te cerți cu cei dragi.

Nu includeți alți membri ai familiei în luptele voastre

Lupta ta cu a partenerului de viață vă privește doar pe voi doi și pe nimeni altcineva. Trăgându-i pe părinți în conflict riscați să transformați totul într-o adevărată ceartă familială.

Chiar dacă armonia revine în relația ta, ceilalți membri ai familiei își vor aminti cel mai probabil totul și o vor folosi împotriva ta sau a partenerului tău atunci când vor avea șansa.

Nu amestecați totul

Dacă principala cauză a disputei este o grămadă de vase nespălate, atunci lăsați-o să rămână așa. Nu reamintiți partenerului vostru toate faptele greșite anterioare. Acesta este un mod de a transforma o problemă internă minoră într-un mare conflict urât. 

În plus, partenerul vostru poate avea o întrebare logică: trebuie să continui o relație în care există atât de multe cereri?

Nu vorbi niciodată despre divorț/ despărțire

Când spui „Să divorțăm/ Să ne despărțim” în timpul unei lupte, aceasta poate deveni cea mai mare insultă. Aceste cuvinte pot afecta dur sentimentele partenerului tău. Și cu cât le spui mai des, cu atât divorțul/ despărțirea va avea loc mai repede. Dacă vă iubiți, nu vorbiți niciodată despre despărțire.

Nu părăsiți niciodată casa în mijlocul unei dispute

Simpla ieșire din casă în timpul unei lupte va arăta doar cât de inconfortabil te simți stând sub același acoperiș cu partenerul tău. 

Trântind ușile, alergând în întuneric, lăsând conflictul nerezolvat – toate acestea îl vor face pe partenerul tău să se gândească de două ori la nivelul tău de maturitate. Este mult mai bine să așteptați până vă liniștiți amândoi și apoi puteți discuta totul ca adulți.

Nu dormiți separați și nu vă culcați niciodată supărați

Mergând să dormi separat, arăți că nu ești pregătit să te maschezi supărarea. Rutina zilnică, cum ar fi să ne culcăm împreună, va ușura atmosfera și va rezolva rapid conflictul. S-ar putea să ajungi întins spate în spate la început, dar dimineața te vei trezi unul în brațele celuilalt fără cel mai mic indiciu al luptei de aseară.

Richard Chamberlain și-a ascuns viața personală. S-a însurat abia la 41 de ani

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre