Richard Chamberlain și-a ascuns viața personală. S-a însurat abia la 41 de ani

Richard Chamberlain și-a ascuns viața personală. S-a însurat abia la 41 de ani
Richard Chamberlain a fost prinț, preot, muschetar și cântăreț. Actorul american a devenit faimos cu roluri de top. Femeile erau topite după el, un bărbat arătos și talentat. Totuși, el s-a însurat abia la 41 de ani și a fost discret cu viața personală.

Richard Chamberlain s-a făcut actor pentru că era prea timid și nici nu îi plăcea cine era în viaţa reală. „Am fost întotdeauna fascinat de ideea de a fi actor. Problema era că eram întotdeauna timid şi nu prea sigur de mine. Dar oamenii de pe ecran păreau atât de încrezători”, spunea actorul american.

Richard Chamberlain avea 25 de ani când a câștigat rolul din seria de televiziune Doctor Kildare care l-a făcut celebru
Richard Chamberlain a jucat cu succes rolul prințului Hamlet

Richard Chamberlain și-a ascuns viața personală

Richard Chamberlain are acum 87 de ani. Este câștigător de trei ori al Globului de Aur. În lunga sa carieră, el a jucat în numeroase filme, unele devenite celebre: ”Pasărea spin”, „Omul cu masca de fier” și filmele cu aventurile lui Allan Quatermain. A avut roluri memorabile în Cei trei muşchetari, Cei patru muşchetari, Infernul din zgârie -nori, Contele de Monte Cristo, Condurul şi trandafirul, Roiul, Shogun, Minele regelui Solomon, Casanova, Întoarcerea muşchetarilor.

Locuia lângă Hollywood, dar nu asta l-a determinat să se facă artist. Lui Richard Chamberlain nu îi plăcea cine era în viaţa reală. „Am fost întotdeauna fascinat de ideea de a fi actor. Problema era că eram întotdeauna timid şi nu prea sigur de mine. Dar oamenii de pe ecran păreau atât de încrezători”, spunea actorul american.

A studiat pictura, a cântat,  dar, treptat, a devenit mai mult implicat în activitățile grupului de teatru al studenților. În 1956, era ferm convins că va deveni actor. Un apel către armată și-a împins temporar planurile ambițioase. Tânărul a servit doi ani în Coreea și s-a întors acasă cu rang de sergent.

Revenind în America, tânărul a decis să-și încerce norocul în Los Angeles. Realizând că nu are o educație specială, Richard a căutat o slujbă, dar a luat lecții de actorie.

Cariera sa a început în 1959. Actorul în vârstă de 25 de ani a avut roluri ocazionale, iar în 1961 a dat lovitura cea mare. Studioul de film MGM a decis să filmeze seria de televiziune Doctor Kildare și căuta un actor chipeș pentru rolul principal. De la primul episod, actorul a devenit o senzație. Și de atunci faima nu l-a lăsat. Seria a fost filmată între 1961 și 1966. În 1963, actorul a primit primul său Glob de Aur pentru rolul său principal în această serie.

Richard Chamberlain a cântat cu succes

La începutul anilor șaizeci, cunoscutul actor Richard Chamberlain a decis să  încerce și în domeniul muzicii și a început să ia lecții vocale. Albumele sale au devenit hituri din prima jumătate a anilor șaizeci. Unul dintre albumele „Trei stele va străluci astăzi noaptea” a intrat în primele zece tabele Billboard Hot 100. Dar, în ciuda succeselor în cariera cântărilor, Richard Chamberlain a atras o scenă.

În 1968, el a devenit primul actor american care, după o pauză de patruzeci de ani, a interpretat rolul lui Hamlet pe scena britanică. Acest rol ia adus faima și în străinătate, în Europa.

A avut roluri importante, cu personaje dificile. A fost muschetarul Aramis, Anton Cehov, Piotr Ceaikovski, Edmond Dantes, Octavian Augustus, Casanova și Ludovic al XIV-lea.

”Pasărea spin” a fost în topul preferințelor

După ce a apărut pe ecrane în imaginea preotului Ralph de Brikassar, împreună cu Rachel Ward în 1983, actorul purta ochelari negri. Filmul ”Pasărea spin” a făcut înconjurul lumii. Îi era teamă că fanii l-ar asalta pe stradă. În 1981 și 1984, actorul a primit premiul Globul de Aur.

Este povestea emoționantă despre o iubire interzisă, dintr-o tânără frumoasă și un preot.  Pentru rolul preotului în filmul „Thorn Birds”, actorul a fost numit „regele micilor serii de televiziune”.

Richard Chamberlain are acum 87 de ani

Richard Chamberlain și-a ascuns orientarea sexuală

Richard Chamberlain și-a ascuns mult timp orientarea sexuală. Îi era teamă că nu va mai primi roluri importante. Nu are copii, iar singurul cu care s-a afișat a fost scriitorul, producătorul și actorul Martin Rabbett. Cei doi au încheiat o căsătorie civilă cu el la mijlocul anilor 1970. Cuplul s-a stabilit în Hawaii.

Treptat, actorul a fost implicat în activități de caritate pentru a ajuta oamenii indigeni, precum și în protecția animalelor. La începutul anului 2010, Richard Chamberlain a plecat de la Martin și s-a mutat în Los Angeles. A găsit un nou producător, în schimbul lui Rabbett, și a jucat în seria „Leverage”. Sursa: richard-chamberlain.co.uk


Surya Bonaly și Evgeni Plushenko „rupeau” gheața în două la campionatele de patinaj din anii 90. Iată-i azi!

Anthony Hopkins, fiul brutarului, ajuns vedetă la Hollywood. Are două Oscaruri

Recomandarile noastre