Unele gospodine folosesc unt la prăjit și cașcaval afumat. Cașcavalul pane poate fi mâncat la micul dejun, la prânz, la cină, la mese festive.
Rețetă pentru cașcaval pane
Cașcavalul pane se face foarte simplu și se poate mânca cu salată de vară, cartofi prăjiți, orez, ciuperci prăjite, sos de smântână, piure de cartofi, cartofi natur, pilaf.
Ingrediente
- 300 grame cașcaval de calitate
- 2 ouă
- 5-6 linguri făină
- 5-6 linguri pesmet
- 2 linguri apă
- un praf sare
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare
- Alegem un cașcaval de bună calitate și îl tăiem în felii groase de 1 cm.
- Cu ajutorul unei pensule, ungem feliile de cașcaval cu puțină apă și le dăm prin făină. Apa are rolul de a ajuta făina să adere mai bine la felia de cașcaval.
- Dăm cașcavalul prin ouăle bătute cu un praf de sare.
- Apoi tăvălim cașcavalul prin pesmet în așa fel încât să fie acoperit perfect pentru că altfel va curge cașcavalul atunci când îl prăjim.
- Încingem bine uleiul și prăjim cașcavalul în baie de ulei.
- Îl rumenim ușor pe ambele părți.
- Scoatem cașcavalul pane pe șervețele absorbante că să scăpăm de excesul de ulei și îl servim imediat.
- Se poate mânca cu salată de vară, cartofi prăjiți, orez, ciuperci prăjite, sos de smântână, piure de cartofi, cartofi natur, pilaf.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook