Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum se face prăjitura la cofragul de ouă

Cum se face prăjitura la cofragul de ouă
Toți avem în case cofraje de ouă folosite, însă nu ne-am fi imaginat că putem să facem prăjitură cu ele. Această rețetă ne învață să preparăm un desert delicios folosind cartonul de la ouă. Puteți cumpăra cofraj de ouă din plastic, care e mai igienic decât cel de carton.

Această rețetă de prăjitură cu fructe și ciocolată se prepară folosind cartonul de la un cofrag de ouă. Nu v-ați fi imaginat că e posibil. Rezultatul e foarte interesant. Pe de altă parte, rețeta e simplă, ușor de preparat, iar ingredientele, delicioase.

Ingrediente pentru prăjitură la cofrag de ouă

  • Aluat foietaj – 500 g
  • Mere roșii – 3 bucăți
  • Apă – 1 litru
  • Afine – 200 g
  • Ou – 1 bucată (pentru uns aluatul)
  • Ciocolată mare cu lapte – 300 g

Mod de preparare

Se taie merele felii și se pun la fiert într-un vas cu 1 litru de apă, pentru câteva minute. Nu e necesar să fie curățate de coajă. Acest pas ajută la înmuierea feliilor. După fierbere, scurse bine de apă, merele se introduc într-un blender și se pasează. Dacă doriți un plus de savoare, se poate adăuga scorțișoară.

Se întinde aluatul foietaj pe masa de lucru. Apoi se așază deasupra unui cofrag de 10 ouă (din care ați extras ouăle) deschis. Se apasă cu un ou aluatul în cele 10 locuri în care au stat ouăle, pentru a obține tot atâtea „coșulețe” legate între ele. De asemenea, se apasă aluatul și în interiorul capacului cofragului.

Se așează în fiecare din aceste 10 lăcașuri merele pasate, distribuind cantitatea în mod egal. Deasupra se distribuie, tot egal, cele 200 g de afine. În partea de capac a cofragului de ouă se integrează tabla de ciocolată, din capăt în capăt, apoi se ung toate părțile de aluat rămase libere cu ou bătut. Ulterior, se închide capacul cofragului de ouă, se lipesc părțile de aluat bine și se „descarcă” prăjitura într-o tavă de copt, cu formele bombate în sus. Se unge și această parte cu ou și se dă la copt în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 25 – 30 de minute sau până când prăjitura devine aurie.

După ce s-a copt, prăjitura se lasă la răcit și se servește pudrată cu zahăr, tăind porții pe lățimea formei. Pentru mai multe detalii despre cum se prepară acest desert simplu, urmați pașii din clipul video atașat.

Sursa: Instagram

Vrei să critici sau să lauzi ceva? Atunci nu ezita să ne scrii în Comentarii! Exprimă opinia într-un limbaj civilizat!

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *