Simona Ionescu / Redactor Șef

Ceaiuri cu adevărat extraordinare care vă protejează pancreasul

Ceaiuri cu adevărat extraordinare care vă protejează pancreasul
Pancreasul joacă un rol extrem de important în organism, întrucât secretă insulina, hormonul esențial supraviețuirii.

Una dintre bolile care sperie cel mai rău este pancreatita, care reprezintă inflamarea țesutului pancreatic. Care sunt ceaiurile ce vă sunt de folos.

Ceaiuri cu adevărat extraordinare care vă protejează pancreasul

Unul dintre cele mai bune remedii pentru aparatul digestiv rămâne ceaiul de gălbenele, ale cărui proprietăți antivirale și antiinflamatoare sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri pentru bolnavii de pancreatită. Se pune o linguriță cu plantă uscată la 250 ml apă fierbinte, se lasă la infuzat șapte minute și se strecoară.

Se consumă două căni pe zi. Funcțiile pancreasului sunt stimulate și de ceaiul de rădăcină de lemn dulce. Remediul nu ajută doar în pancreatită, ci stimulează și sistemul imunitar și are excelente proprietăți antioxidante. Ceaiul se prepară dintr-o linguriță cu plantă la 250 ml apă. Se fierbe cinci minute și se strecoară. Se consumă trei căni pe zi.

Coada-calului ajută la regenerarea pancreasului

Renumit pentru ajutorul oferit pancreasului dar și pentru acțiunea sa antidiabetică este ceaiul de coada-calului, care este util și la eliminarea pietrelor de la rinichi. Poțiunea se obține din 2 lingurițe cu plantă la 300 ml apă. Se lasă la infuzat șapte minute, se strecoară și se consumă 2-3 căni pe zi înaintea meselor principale. Atenție!

Femeile însărcinate trebuie să aibă grijă când consumă acest produs. Și oregano le este un ajutor prețios celor cu probleme pancreatice, întrucât scade nivelului amilazei pancreatice. 4-6 căni cu plantă se pun la opărit în 500 ml apă. Se fierbe cinci minute, se ia de pe foc, se mai lasă la infuzat încă minute. Se consumă 1-2 căni pe zi sau în funcţie de recomandările medicului.

Evitați consumul de alcool și alimente prăjite

La rândul său, usturoiul îmbunătăţeşte funcţia pancreasului și reduce și cantitatea de zahăr din sânge. Un cățel de usturoi bine mărunțit se pune în 200 ml apă. Se lasă la foc câteva minute, apoi la infuzat încă cinci minute. Când se răcește, se îndulcește cu o linguriță cu miere. Pentru a evita infecțiile, consumați zilnic și doi căței de usturoi. Pentru a preveni apariția pancreatitei, evitați consumul de alcool, beți multă apă și reduceți alimentele bogate în grăsimi și prăjelile.

Sursă foto: doxologia

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre