Cel mai aromat desert de sezon: Brioșe cu dovleac

Cel mai aromat desert de sezon: Brioșe cu dovleac
Dovleacul, trebuie să știți, e plin de vitamine și minerale. Conține antioxidanți și betacaroten. În plus, e foarte sărac în calorii. 100 g de dovleac abia conțin 26 de calorii.

Aceste Brioșe cu dovleac sunt moi și parfumate și se păstrează așa pentru mult timp, apoi se fac ușor și cu ingrediente la îndemână.  Credem că merită să profităm de perioada aceasta în care dovlecii sunt în sezonul lor, copți, colorați, și plini de aromă.

Ingrediente pentru Brioșe cu dovleac

300 gr făină

270 gr piure dovleac

180 gr zahăr

100 ml ulei

100 gr iaurt

2 ouă mari

1 praf de copt

2 lingurițe scorțișoară

1 linguriță nucșoară

1 linguriță ghimbir

½ lingurițe sare

Mod de preparare

Prima dată pregătim dovleacul. Acesta se taie pe jumătate, se îndepărtează semințele și se coace până devine moale la interior. Când s-a răcit, de curăță de pe coajă și, cu ajutorul unui blender se face un piure care se lasă deoparte pentru pasul următor. Pornim cuptorul la 190de grade C și pregatim 15 forme de brioșe. Într-un bol amestecăm făina, praful de copt, sarea și condimentele.

Separat, într-un bol încăpător amestecăm ouăle cu zahărul, până la omogenizare, apoi adăugăm iaurtul, uleiul și piureul de dovleac. Adăugăm acest amestec peste amestecul de făină pregătit anterior și omogenizam ușor cu ajutorul unei linguri de lemn sau cu o spatulă. Alauatul obținut  se distribuie uniform în cele 15 forme pregătite. Aceste Brioșe cu dovleac se coc în cuptorul preîncălzit aproximativ 20 de minute. După acest interval se face testul cu scobitoarea.

Mai multe detalii despre prepararea acestor brioșe speciale găsiți accesând Thelemonflavour.com.

Sursa foto: Thelemonflavour.com