Vă veți îndrăgosti de această supă cremă de dovleac dietetică

Vă veți îndrăgosti de această supă cremă de dovleac dietetică
Dovleacul este vedeta sezonului. Nu doar culoarea asta portocalie ci și aroma și gustul inconfundabil îl aduc pe mesele noastre în tot felul de preparate. Deși se spune dovleac plăcintar, acesta e ideal și în feluri principale sărate.

După ce o veți prepara, vă garantăm, vă veți îndrăgosti de această supă cremă de dovleac dietetică. Culoarea portocalie este senzațională, iar gustul pulpei de dovleac coapte se combină absolut perfect cu restul ingredientelor. Pentru că și cei aflați la dietă merită să se bucure de un astfel de preparat, am creat această supă cu gândul la ei. Rezultă aproape 2 litri de supă-cremă, iar aportul caloric, per total, nu depășește 1000 de calorii.

Ingrediente pentru supă cremă de dovleac dietetică

1 kg dovleac plăcintar (portocaliu) – cântărit cu totul

1 ceapă mare

2 rădăcini pătrunjel, medii spre mari

1 morcov mare

1 l lapte 0,1% grăsime

1 legătură pătrunjel verde

1 linguriță rasă fulgi chilli (opțional)

sare după gust

150 ml vin alb

Mod de preparare

Dovleacul, fără semințe, ceapa, pătrunjelul și morcovul se pun la copt într-o tavă, acoperind totul cu folie de aluminiu. În tavă se adaugă 150 mililitri de vin alb. Ingredientele se coc până devin moi.

După ce s-au copt, dovleacul se curăță de coajă, la fel și ceapa (dacă nu le-ați curățat în prealabil). Toate aceste ingrediente se pun într-un blender și se mixează până devin o pastă fină. Crema astfel obținută se pune într-un vas suficient de încăpător, la fiert. Se adaugă litrul de lapte degresat, amestecând încet ca să se omogenizeze.

Dacă vi se pare supa cremă de dovleac dietetică prea groasă puteți completa cu puțină apă. Pe parcurs se adaugă fulgii de chilli și sarea, dozată după gust. Supa cremă de dovleac dietetică se lasă să dea un clocot, după care se poate servi. Înainte de servire se adaugă frunze de pătrunjel mărunțit.

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp