Cel mai bogat om din lume. Este peste Bezos, Musk, Gates şi Buffett

Cel mai bogat om din lume. Este peste Bezos, Musk, Gates şi Buffett
Un european este cel mai bogat om din lume. Pandemia nu l-a împiedicat să facă foarte mulți bani. L-a întrecut recent pe Jeff Bezos. Până acum, americanii erau în topul averilor.

Miliardarul european a oprit pentru moment  dominaţia americană. El a devenit cel mai bogat om din lume, după ce l-a depăşit pe Jeff Bezos.

Cel mai bogat om din lume

Bernard Arnault (73 de ani) a devenit săptămâna trecută cel mai bogat om al lumii. Averea sa netă a urcat până la 186,3 miliarde de dolari, cu 300 de milioane de dolari mai mult decât averea lui Jeff Bezos (186 miliarde de dolari). Celebrul Elon Musk este ”abia” pe locul 3, cu 147,3 miliarde de dolari, scrie bbc.com.

Chiar în plină pandemie, averea lui a făcut astfel un salt de la valoarea de 76 de miliarde de dolari din martie 2020, până la 186,3 miliarde de dolari săptămâna trecută. Asta înseamnă o creştere de 110 miliarde de dolari în ultimele 14 luni.

Bernard Arnault este președintele LVMH, cel mai mare conglomerat de lux din lume. Diviziile de ceasuri, bijuterii, îmbrăcăminte și marochinărie de lux au contribuit substanțial la această creștere. Potrivit analiștilor Citigroup averea va continua să crească, impulsionată de vânzările din SUA și China.

Bernard Arnault (73 de ani) a devenit săptămâna trecută cel mai bogat om al lumii

Cine este Bernard Arnault

În vârstă de 73 de ani, Bernard Arnault deține un pachet de 47% din acțiunile LVMH, compania-mamă a unora dintre cele mai prestigioase branduri de lux din lume.

Este francez, dintr-o familie bogată. Tatăl lui este industriașul Jean-Léon Arnaud. Acesta a încredințat conducerea companiei sale de inginerie civilă Ferret Savinel.

Arnault s-a alăturat afacerii tatălui său după ce a absolvit facultatea și a început să facă planuri de dezvoltare a afacerii în 1976. Însă, nu i-a plăcut domeniul și s-a lansat în afaceri cu  obiecte de lux. A fost căsătorit de două ori și are un fiu și o fiică de prima sa soție, Anne Dewafrin. Cu cea de a doua sa soție, Helen Mercier, care este pianistă, are 3 copii.


Alfred Nobel, „cel mai bogat vagabond al Europei”

Cine este ultimul milionar al lumii. S-a îmbogățit în doar două luni

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre