Simona Ionescu / Redactor Șef

Cel mai mare criminal român a fost o femeie. Avea 35 de cadavre în subsol

Cel mai mare criminal român a fost o femeie. Avea 35 de cadavre în subsol
I s-a spus Văduva Neagră după ce s-a aflat că este un criminal în serie. Ocupă primul loc în topul celor mai mari criminali români cunoscuți. Este și azi un mister pentru criminaliști. Avea cadavrele a 35 de bărbați în subsol.

Încă sunt multe lucruri necunoscute despre Văduva Neagră. Se cunoaște doar cu aproximație data de naștere și numele după căsătorie. Nu se știe cu exactitate nici câte crime a făcut în tinerețe. Totuși, este primul loc în topul celor mai mari criminali români.

Cel mai mare criminal român a fost o femeie

Criminali în serie au tot apărut și la noi. Există chiar și un top, iar celebrul Ion Rîmaru este abia pe locul 4. Trei omoruri deosebit de grave, un omor calificat, șase tentative de omor, cinci violuri, o tentativă de viol și mai multe furturi și tâlhării. Acest fapte l-a poziționat mai jos în clasament.

Însă, Vera Renczi sau Văduva Neagră avea 35 de cadavre în subsol. Criminaliștii vremii spuneau că numărul victimelor ar putea fi mai mare, dar nu se cunosc prea multe despre tinerețea ei.

Nici măcar numele adevărat nu îi este cunoscut. În arhivele criminologiei ea a rămas cunoscută că Vera Renczi, numele de familie aparțînând celui de-al doilea său soț. Unele surse îi indică drept an al nașterii anul 1903 dar, cel mai probabil, Vera s-a născut la sfârșitul secolului al XIX-lea, în București, în urma legăturii dintre un om de afaceri ungur și o tânără din România. Copilăria și-o petrece la București, acolo unde rămâne până la vârstă de 13 ani.

Odată cu pierderea mamei, Vera este mutată de tatăl sau la Berkerekul, oraș din fosta Iugoslavie, unde acesta deținea o mică moșie.

Vera îl cunoaște pe Karl Schick, un influent bancher austriac, cu care se va căsători

Văduva Neagră a avut o tinerețe aventuroasă

Adolescența Verei este marcată de numeroase aventuri amoroase, ea ajungând nu o dată, pe prima pagină a ziarelor locale din cauza scandalurilor. Erau implicați de la elevi de liceu, până la bancheri și oameni de afaceri.

Ulterior, Vera îl cunoaște pe Karl Schick, un influent bancher austriac, cu care se va și căsători. În ciuda previziunilor, tânăra nu își continuă escapadele, ci devine o soție atentă și plăcută, mai ales după nașterea fiului lor, Lorenzo. La mai puțin de un an, Karl dispare misterios pentru a nu mai reveni niciodată.

Vera spune cui o întreabă că soțul îi murise într-un accident de mașină în România.

Deși poartă doliu, ea frecventează în continuare înalta societate unde-l cunoaște pe bogatul și frumosul Joseph Renczi, cu al cărui nume a rămas în istorie. Și al doilea soț moare, după spusele ei, într-un accident de mașină. Nimeni nu punea la îndoială vorbele unei doamne așa respectabile.

Vera trece din nou la ținuta de doliu, dar dă buzna în viața mondenă chiar mai repede decât prima dată. La Viena, seară de seară este în centrul unei orgii, chiar dacă îmbrăcată în negru. Frumoasa în doliu începe să-și ducă amanții la moșia ei de la Berkerekul. În nici 10 ani, a dus la conacul său peste 30 de amanți, care intrau parcă în pământ. Avea grijă să fie străini în trecere prin Viena, ca să nu trezească bănuielile poliției.

Era veșnic îmbrăcată în negru

Veșnic îmbrăcată în negru, frumoasă femeie atrăgea pe domeniul de la Berkerekul numeroși amanți. Niciunul nu mai era văzut vreodată după aceea. La insistențele soției unuia dintre ei, autoritățile locale descind la reședința Verei Renczi. Nu mică le-a fost mirarea oamenilor legii atunci când au descoperit în subsolul conacului 35 de sicrie de zinc. În ele se aflau absolut toți cei care trecuseră prin patul Verei.

Într-unul dintre sicrie se găsea chiar Lorenzo, fiul în vârstă de numai zece ani pe care această fusese nevoită să îl ucidă pentru că îi aflase teribilul secret. Toate victimele fuseseră otrăvite cu arsenic.

Condamnată inițial la moarte, Vera a beneficiat atunci de clemența legii care nu permitea execuția femeilor. A fost transferată pe viață într-o închisoare de maximă securitate. La scurt timp, criminala în serie se stingea în urma unei hemoragii cerebrale. Sursa: evenimentulistoric.ro

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre