Cel mai savuros desert: lava-cake cu ovăz

Cel mai savuros desert: lava-cake cu ovăz
Cui nu-i plac prăjiturelele cu cereale și cui nu-i place lava cake? Ce zicieț de combinația perfectă între cele două? Multă ciocolată, asta are, garantat, prăjitura. O veți adora.

Astăzi învățăm să preparăm cel mai savuros desert: lava-cake cu ovăz. Cui nu îi place prăjitura din care curge crema de cicolată? Să vedeți varianta pe care tocmai am descoperit-o. e cu adevărat fabuloasă.

Ingrediente pentru cel mai savuros desert: lava-cake cu ovăz

Pentru bază: 1/2 cană de fulgi de ovăz, mărunțiți (~60g)

1 lingură sau 1/4c pudră de proteine (~36g)

1 lingura miere/sirop de artar (~21g)

1 linguriță praf de copt

2/3 cană lapte vegetal (~158 ml)

1/2 linguriță extract de vanilie

vârf de cuțit de sare

Pentru ciocolată: 2 linguri pudră de cacao

2 linguri lapte vegetal (~30 ml)

chipsuri de ciocolată

iaurt de ciocolată pentru umplutură

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 400° F/200° C 2. Într-un bol, amestecați toate ingredientele de bază. Adăugați jumătate din aluat într-un vas termic rezistent.

Apoi se amestecă praful de cacao și laptele vegetal în aluatul rămas, se adaugă în cealaltă jumătate de vas. Faceți un pic loc în centrul desertului și adăugați iaurt de ciocolată sau umplutura la alegere, acoperiți cu aluat. Deasupra, adăugați fulgi de ciocolată.

Se coace 14 – 20 de minute. Pentru o textură mai „curgătoare” vă recomandăm timpul mai scurt.

Pentru a realiza mai multe porții din acest desert fabulos, lava-cake cu ovăz, nu trebuie decât să creșteți cantitatea ingredientelor de atâtea ori câte porții doriți.

Sursa foto: Instagram