Astăzi învățăm să preparăm cel mai savuros desert: lava-cake cu ovăz. Cui nu îi place prăjitura din care curge crema de cicolată? Să vedeți varianta pe care tocmai am descoperit-o. e cu adevărat fabuloasă.
Ingrediente pentru cel mai savuros desert: lava-cake cu ovăz
Pentru bază: 1/2 cană de fulgi de ovăz, mărunțiți (~60g)
1 lingură sau 1/4c pudră de proteine (~36g)
1 lingura miere/sirop de artar (~21g)
1 linguriță praf de copt
2/3 cană lapte vegetal (~158 ml)
1/2 linguriță extract de vanilie
vârf de cuțit de sare
Pentru ciocolată: 2 linguri pudră de cacao
2 linguri lapte vegetal (~30 ml)
chipsuri de ciocolată
iaurt de ciocolată pentru umplutură
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 400° F/200° C 2. Într-un bol, amestecați toate ingredientele de bază. Adăugați jumătate din aluat într-un vas termic rezistent.
Apoi se amestecă praful de cacao și laptele vegetal în aluatul rămas, se adaugă în cealaltă jumătate de vas. Faceți un pic loc în centrul desertului și adăugați iaurt de ciocolată sau umplutura la alegere, acoperiți cu aluat. Deasupra, adăugați fulgi de ciocolată.
Se coace 14 – 20 de minute. Pentru o textură mai „curgătoare” vă recomandăm timpul mai scurt.
Pentru a realiza mai multe porții din acest desert fabulos, lava-cake cu ovăz, nu trebuie decât să creșteți cantitatea ingredientelor de atâtea ori câte porții doriți.
View this post on Instagram
Sursa foto: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook