Supa de oase este una dintre cele mai bogate surse de nutrienţi: conține minerale, într-o formă uşor de absorbit, dar și collagen şi alţi agenţi antiîmbătrânire, nutrienţi care, în ansamblu, ajută articulaţiile, pielea, părul şi întregul organism. Unii cercetători afirmă că proteinele din colagen compensează efectele cancerigene ale cărnii musculare.
Și cercetătorii moderni au descoperit și confirmat că supa de oase este recunoscută pentru rolul ei de a vindeca mucoasa intestinală. Se ştie că alimentaţia modernă este inflamatorie şi că mulţi oameni au probleme intestinale. Este bună şi pentru cei care au intoleranţă la gluten (boala celiacă) sau care consumă mult gluten.
Sunt în curs cercetări privind rolul supei de oase în tratarea bolilor autoimmune, știut fiind că majoritatea dintre acestea încep în intestin, iar permeabilitatea acestuia este una dintre cele mai frecvente atacuri autoimune din corp. În plus, supa de oase este bună şi pentru sistemul imunitar, ajută la buna funcţionare a creierului şi a memoriei, e utilă împotriva stresului. Ajută chiar şi la reducerea celulitei.
Loredana se vrea Tina Turner a României. Uite cum arată la 50 de ani!
Cele 11 plante de apartament care purifică aerul excelent
Supa de oase întinerește tenul
Julia March, expertă în frumuseţe care are printer clienţi vedete de la Hollywood, recomandă consumul supei de oase pentru a combate lipsa de fermitate şi roşeaţa tenului, informează dailymail.co.uk. „Clienţii mei au un ten mai puţin inflamat, mai luminos şi mai tonifiat după ce beau supă de oase. Aceasta repară, conferă fermitate, întinereşte şi vindecă tenul”, a spus Julia March. Ea recomandă până la trei căni de supă pe zi pentru îmbunătăţirea aspectului tenului.
Supa este preparată prin fierberea la foc mic a oaselor în apă, cu un strop de oţet, timp de câteva ore. În supă se pot adăuga, de asemenea, legume şi verdeţuri. La 1,5 kg de oazse de adaugă 2 linguri de oțet și 4 litri de apă. Poţi bea zilnic o ceaşcă de supă de oase sau să o foloseşti ca bază pentru anumite feluri de mâncare sau pentru asezonarea legumelor.
Supa de oase odată preparată se poate congela timp de 6 luni. Supa de oase se poate face din oase de vită, de oaie, de pasăre, fie amestecate, fie doar dintr-un singur tip. De la pasăre se pot folosi capul şi ghearele care au mult colagen.
Sursa foto: Divahair.ro
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook