Amenajarea balconului unui apartament poate să vă ajute să extindeți spațiul de locuit, oferind, totodată un loc aparte pentru relaxare. Un balcon amenajat poate fi folosit pentru a savura cafea de dimineață, sau un pahar de vin, seara, pentru relaxare. Poate găzdui un șezlong pe care puteți face plajă, sau o saltea de yoga pentru exerciții.
În secolul XXI, un balcon amenajat nu mai înseamnă doar ghivece cu mușcate. Dar, dacă pasiunea voastră sunt plantele, poate deveni un spațiu ”botanic” unde să vă puneți în valoare cunoștințele.
Balcoanele moderne devin astfel estetice și funcționale. Totul începe cu planificarea spațiului îngust. Trebuie să aveți în vedere, în cazul amenajării unui balcon deschis, două detalii: cum bate soarele și cât de tare se udă când plouă. Iată câteva idei.
Balconul – bar. Dacă aveți o vedere frumoasă de pe balcon puteți să îl amenajați sub formă de bar. Blatul, lat de 30 de centimetri va fi lipit de balustradă, iar în fața lui veți putea pune câteva scaune înalte (de bar). Toate acestea sunt accesibile la magazinele de profil.
S-au aflat detaliile divorțului anului în showbiz. Se întâmplă în august
Apariție cu unicorni în prime-time la BBC
Pentru un efect mai deosebit, puteți agăța, sub pult, jardiniere cu plante aromate, de exemplu mentă, pe care să o folosiți când vă preparați un Mojito.
Balconul – cafenea. Dacă pasiunea voastră e să savurați cafeaua, de ce să nu vă amenajați balconul precum un colț de cafenea. Piesa de rezistență e un ansamblu de fotolii de dimensiuni reduse și confortabile, plus o măsuță adecvată. Decorați în jur cu florile care vă plac. Evitați, totuși, cactușii, pentru a nu suferi ”accidente”.
Balconul – living. Dacă spațiul vă permite, balconul poate completa living-room-ul. Asta presupune că va fi un balcon închis, cu ferestre. Poate avea o masă, un fotoliu, pentru citit, și covor pufos pe jos. Pentru un aspect rustic, puteți apela la mobilier din răchită.
Balconul – office. Un balcon închis poate fi transformat chiar și în birou sau într-un spațiu de lucru. Există diverse modele de suporturi pliabile pentru laptop, pe care le puteți accesa stând în cel mai confortabil fotoliu.
Balconul – verandă. Este necesar celor care și-ar dori o casă la țară, dar care nu o au. Transformați spațiul în prispa casei bunicilor. Dacă nu găsiți o laviță autentică, o bancă de la magazinele de bricolaj este ideală. Sau, puteți opta pentru un balansoar ori chiar un leagăn suspendat. Dacă reușiți și să umpleți spațiul cu plante, vă veți simți ca în paradis. Folosiți rogojini pentru marginile balconului.
Balconul – gym. Dacă preferați să faceți sport pe durata sezonului cald fără să ieșiți din casă, balconul poate fi locul ideal, atât pentru a ridica gantere cât și pentru a vă lucra mușchii abdominali. În acest caz aveți în vedere că e necesar ca suprafața podelei să fie liberă, pentru a vă putea întinde. Într-un colț vă puteți amenaja un rastel pentru accesoriile sportive.
Indiferent de tipul de amenajare ales, e important să aduceți un colț de natură în balcon. Astfel, ghivecele cu flori sau arbuști sunt cele mai la îndemână. Optați măcar pentru o plantă agățătoare care, în timp, poate ”îmbrăca” perfect un zid.
Sursa foto: PIxabay, Pinterest
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook