Celebrul chef Gordon Ramsay nu le dă bani copiilor, ci-i împarte cu străinii. Spune de ce face acest lucru

Celebrul chef Gordon Ramsay nu le dă bani copiilor, ci-i împarte cu străinii. Spune de ce face acest lucru
Despre celebrul bucătar Gordon Ramsay se știe că a decis să nu își împartă averea copiilor săi, pentru că vrea să le dea șansa să învețe să se descurce singuri în viață. El a luat acum o decizie radicală. De fapt, două.

În 2006,  Gordon Ramsay a decis ca în restaurantul său cu trei stele Michelin nimeni să nu aibă permisiunea de a folosi telefoanele mobile. Vedeta de televiziune pur și simplu le-a interzis clienților acest lucru. Ei s-au înghesuit în continuare, chiar dacă nu puteau fotografia mâncarea.

Astfel de decizii în restaurantele de lux nu sunt o noutate. Utilizarea telefoanelor în restaurante rămâne controversată. Răposatul bucătar francez Michel Roux le-a interzis clienților să facă fotografii cu mâncarea lor la Waterside Inn, restaurantul său cu trei stele Michelin din Berkshire.

Între timp, Gordon Ramsay s-a prins că în ziua de azi viața oamenilor se desfășoară mult mai mult în online, așa că, după 16 ani, a decis să le permită  clienților să ia telefoanele cu ei la masă, scrie Daily Mail.

În tot acest timp, după ce a interzis accesul cu telefoane mobile în restaurantul său cu trei stele Michelin, în 2006,  Gordon Ramsay a considerat mereu că este unul din cele mai bune lucruri care i se puteau întâmpla industriei. Acum, a revenit asupra interdicției. Și le permite clienților să folosească telefoanele în restaurantul său emblematic din Chelsea, vestul Londrei.

„Mulți din cei implicați în aceasta industrie pur și simplu urăsc ideea de a avea telefoane în restaurante astăzi și cred că este cel mai bun lucru care s-a întâmplat vreodată. Toată lumea este un critic, așa că oriunde te-ai afla în lume, primești acel feedback instantaneu”, a mărturisit îndrăgitul chef.

Gordon Ramsay și-a dezmoștenit cei cinci copii. Le lasă foare puțini bani

Ajuns la 55 de ani, Gordon Ramsay, chef cunoscut pentru restaurantele sale cu multe stele Michelin şi show-urile televizate, a spus că nu îşi va lăsa averea de milioane de lire sterline copiilor săi. De altfel, se știe, tot din relatările lui, că aceștia nu au voie să stea cu el la first class când călătoresc și nici să mănânce în restaurante sale. Chef-ul are cinci copii alături de soția sa, cu care e căsătorit din 1996.

El a declarat că le va da copiilor săi „doar 25 la sută din banii pentru un apartament” pentru că își dorește ca aceștia „să lucreze din greu pentru lucrurile lor”. Gordon Ramsay a mai spus: „averea mea nu va fi lăsată pur și simplu copiilor doar pentru simplul motiv că nu vreau să fie răsfățați”.

Prin urmare, o parte din bani, îi va da unui străin. În aceste zile a început, la televizor, căutarea persoanei care să se califice. Noua sa emisiune, Future Food Stars, care începe joi la 21:00 pe BBC One, pune 12 antreprenori din această industrie a restaurantelor, în competiție pentru a desemna câștigătorul pentru oportunitatea de a intra în afaceri cu el.

Câștigătorul va primi o investiție de 150.000 de lire sterline de la Gordon Ramsay, dar acolo va supune concurenții la o serie de provocări dificile, nu toate legate de mâncare.