Celebrul Fantomas era cuplat cu regizorul, dar româncele l-au considerat simbol al bărbatului perfect

Celebrul Fantomas era cuplat cu regizorul, dar româncele l-au considerat simbol al bărbatului perfect
Jean Marais a fost unul dintre cei mai arătoși actori din filmele franceze din anii 40 și 50. A fost celebrul criminal Fantomas, a jucat în ”Frumoasa și bestia”, în ”Masca de Fier” și ”Cocoșatul”. A filmat și la noi, cu Florin Piersic.

Jean Marais a fost celebru în vremea sa. Un bărbat frumos, după care femeile erau leșinate. Nu era cazul pentru că actorul francez forma un cuplu cu regizorul Jean Cocteau. A jucat în filme de capă și spadă, dramă. Însă, vocea lui subțire nu l-a avantajat.

Jean Marais a fost D’Artagnan în ”Masca de Fier”, dar, mai ales, celebrul super-criminal Fantomas

Jean Marais, unul dintre cei mai frumoși actori din Europa

Jean Marais a rămas în istoria cinematografiei franceze și europene pentru cele peste 70 de filme. A fost răsplătit cu o mulțime de premii pentru contribuția sa la cinematografie.

A fost atras de scenă din liceu, dar a fost refuzat de Conservatorul din Paris. Era frumos, atletic, blond cu ochi albaștri. Dar nu a fost apreciată vocea sa prea subțire și nici talentul nu a dat pe afară. Însă, publicul l-a iubit.

A fost D’Artagnan în ”Masca de Fier”, dar, mai ales, celebrul super-criminal Fantomas. Dar, până să ajungă celebru a fost ucenic de fotograf, a făcut figurație în filme și în piese de teatru.

Și-a făcut debutul în film în 1933. La început a avut roluri mici și juca în 3 pelicule pe an. Debutul în film în 1933. Șansa lui a fost întâlnirea cu Jean Cocteau (1937), celebru cineast francez. Atunci, cariera sa a luat însă o întorsătură ascendentă.

Jean Marais a murit pe 8 noiembrie 1998, la Cannes, (Franța), la 84 de ani, din pricina unui infarct

A lucrat aproape exclusiv pentru Jean Cocteau

Jean Marais a devenit actorul principal al lui Jean Cocteau. A lucrat aproape exclusiv pentru Cocteau. În cele din urmă, maturitatea, experiența și capacitatea sa actoricească i-au determinat pe alți regizori să-l caute pentru roluri principale.

În anii ’60, a avut succes interpretând un super-criminal pe nume Fantômas. Seria Fantômas (1964), Fantômas se déchaîne (1965; Fantomas Strikes Back) și Fantômas împotriva Scotland Yard (1966; Fantomas Against Scotland Yard). Acest rol l-a făcut pe Jean Marais vedetă mondială. A filmat și la noi, cu Florin Piersic, în ”Șapte băieți și o ștrengăriță” (1967).

După o pauză de 15 ani, Jean Marais a început să apară din nou în filme la mijlocul anilor 1990. Cea mai notabilă interpretare a sa a fost în filmul lui Bernardo Bertolucci, Stealing Beauty (1996).

Din 1937, Jean Marais l-a avut partener pe Jean Cocteau

Jean Marais partener de viață a lui Jean Cocteau

Jean Marais fost căsătorit pentru puţin timp cu actriţa Mila Parély (1942-1944). Din 1937 l-a avut partener pe Jean Cocteau și au adoptat un baiat, Serge.

Jean Marais a murit pe 8 noiembrie 1998, la Cannes, (Franța), la 84 de ani, din pricina unui infarct. În ultimii ani de viață se retrăsese și începuse să picteze și să sculpteze.