Simona Ionescu / Redactor Șef

Ciolan de porc cu bere la cuptor. Se topește în gură

Ciolan de porc cu bere la cuptor. Se topește în gură
Ciolan de porc cu bere la cuptor este o rețetă nemțească, foarte populară și în Austria. Sunt trei secrete la această rețetă: multe condimente, bere bună și răbdare.

Ciolan de porc cu bere, la cuptor. Nemții îi spun Schweinshaxe, care s-ar traduce ”genunchi de porc”. Dacă nu ați mâncat ați pierdut un preparat absolut delicios. Se topește în gură!

Ciolan de porc cu bere la cuptor. Rețeta

Ciolan de porc în ciorbă sau cu varză călită. Asta se mănâncă la români foarte des. Vă propunem o altă rețetă cu ciolan de porc și bere, la cuptor, de la retete-usoare.info.

Ingrediente

  • 2 ciolane din față (3 kg);
  • 500 gr de varză murată;
  • 2 litri de bere brună;
  • 2 linguri de sare;
  • 1 ceapă;
  • 1 tulpină de țelină;
  • 3-5 foi de dafin;
  • ½ căpățână de usturoi;
  • 1 morcov;
  • 2-3 lingurițe de ierburi italiene (oregano, busuioc, rozmarin, cimbru);
  • 4-5 boabe de ienibahar;
  • 20 boabe de piper negru;
  • 2-3 steluțe de anason – opțional;
  • 4-5 semințe de cardamom – opțional;
  • 3-4 cuișoare – opțional;
  • 1 lingură de miere;
  • 1 lingură de muștar;
  • 3 linguri de sos de soia;
  • 4 linguri de supă, în care au fiert ciolanele (50 ml).

Mod de preparare

  • Puneți ciolanele în apă rece și le lăsați pentru 2-3 ore, apoi curățați foarte bine șoriciul cu un cuțit. Scurgeți apa și le spălați sub jet de apă.
  • Turnați berea în cratița cu ciolane, astfel încât să fie acoperite complet, adăugați ceapă, morcov, țelină, foi de dafin, piper negru, ienibahar, usturoi, ierburi uscate, sare, anason, cardamom, cuișoare și le lăsați peste noapte la marinat sau cel puțin pentru 3 ore. Dacă nu aveți suficientă bere, pur și simplu mai adăugați puțină apă.
  • Puneți cratița la foc, așteptați să înceapă să fiarbă, îndepărtați spuma, lăsați capacul întredeschis, faceți focul mic și fierbeți ciolanele timp de 2-2,5 ore. Peste 1 oră, întoarceți ciolanele pe cealaltă parte.
  • Scurgeți varza murată de saramură și o repartizați la baza formei de copt.
  • Amestecați mierea cu muștar, supă și sos de soia.
  • Scoateți ciolanele, după ce așteptați să se scurgă bine de supă, în formă pe patul de varză. Le ungeți cu sos și le dați la cuptorul preîncălzit până la 200-220°С pentru aproximativ 40 de minute, treapta superioară.
  • Peste 20 de minute, scoateți ciolanele, le ungeți cu sos și le dați din nou la cuptor.
  • Carnea este nemaipomenit de gustoasă, iar varza înăbușită completează perfect ciolanele aromate. Sursa: retete-usoare.info

Mâncărică de ficăței de pui cu ciuperci și vin alb. Rețetă

Varză acră cu ciolan afumat. Rețeta tradițională

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre