Simona Ionescu / Redactor Șef

Mâncărică de ficăței de pui cu ciuperci și vin alb. Rețetă

Mâncărică de ficăței de pui cu ciuperci și vin alb. Rețetă
Când nu mai ai idee ce să pregăteşti într-un timp scurt pentru masa de prânz, încearcă să faci o mâncare de ficăţei de pui cu ciuperci. Este simplă, delicioasă şi săţioasă. 

Preparatele care conțin ficat de pui, nu numai că sunt foarte gustoase, ci sunt și foarte sănătoase, ficatul aducând un aport de vitamine și minerale necesare organismului. De aceea, o mâncărică de ficăței de pui cu ciuperci și vin alb poate fi o alegere excelentă, declioasă și sățioasă. Iată cele necesare pentru prepararea acestui delicios fel de mâncare. 

Ingrediente  ficăței de pui cu ciuperci și vin alb: 

  • 600 g ficăţei de pui
  • 3 linguri ulei
  • 2 cepe mari
  • 2 căţei usturoi
  • 300 g ciuperci
  • 100 ml vin alb, sec
  • sare
  • piper
  • verdeaţa preferată, pentru decor

Mod de preparare:

Speli ficăţeii şi îi usuci, apoi îi pui la prăjit în ulei, într-o tigaie adâncă. Când s-au rumenit, îi scoţi, iar în aceeaşi tigaie pui ceapa tăiată julien. O laşi 3-4 minute, la foc mediu, adaugi ciupercile spălate şi tăiate. Le căleşti împreună 4-5 minute şi pui din nou ficăţeii, torni vinul, adaugi usturoiul feliat şi condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Fierbi sub capac, la foc mediu, până scade zeama şi se îngroaşă sosul. Decorezi cu verdeaţa preferată.

Se poate servi cu garnitură de piure sau orice mămăliguță. 

Foto: Facebook

Donald Trump ajunge la  iUmor.  Iată când îl puteți vedea pe fostul președinte

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre