Mâncare de ciuperci cu castane coapte

Mâncare de ciuperci cu castane coapte
O rețetă perfectă pentru perioada iernii, poate fi această mâncare de ciuperci cu castane coapte, foarte gustoasă, simplă și hrănitoare.

Un adevărat deliciu în farfurie, așa poate fi prezentată această mâncare de ciuperci cu castane coapte. Știm, combinația pare puțin neobișnuită, dar garantăm că merită încercarea.

Și vă recomandăm să salvați rețeta, e ideală și pentru perioadele de post. Mâncarea de ciuperci cu castane coapte e plină de gust și sațietate. Castane încă se găsesc în magazine și sunt pline de beneficii pentru sănătate.

Ingrediente pentru Mâncare de ciuperci cu castane

500 gr ciuperci champignon albe și brune, 500 gr castane, 1 ceapă, 2- 3 căței de usturoi, ulei de măsline, sare și piper, 400 ml smântână vegetală

Mod de preparare pentru rețetă

Ceapa și usturoiul tocate mărunt într-un blender se dinstuie ușor într-o tigaie cu ulei de măsline. Ciupercile se șterg bine cu prosoape umede, se curăță de impurități, se taie în patru, sau în două și se adaugă peste ceapa și usturoiul din tigaie. Se lasă la preparat până se leagă bine sosul format din ceapă și sucul de la ciuperci, apoi se adaugă smântâna vegetală. Se asezonează, spre final, cu sare și piper. Opțional, puteți decide să blendați cu un mixer vertical mâncarea de ciuperci preparată.

Castanele se crestează ușor și se dau la cuptor până se coc. Se curăță și se adaugă peste mâncarea de ciuperci, în timpul servirii.  Delicioasa mâncare de ciuperci cu castane coapte, se servește simplă, sau cu o pâine de casă gustoasă și mai ales sănătoasă.

Sursa: Chefi la cuțite

Cum au fost surprinși Ivanka Trump și Jared Kushner după plecarea din Washington