Ciulama de pipote și inimi de pui se gătește repede și ușor. Gospodinele noastre fac această mâncărică tradițională din măruntaie de pui.

Ciulama de pipote şi inimi. Rețeta

Ciulama de pipote și inimi de pui se mănâncă cu mămăliguță, așa cum făcea și mama și bunica. O mâncărică tradițională.

Ingrediente

  • 500 g de pipote şi inimi de pui
  • 1 morcov mic
  • 1 ceapă
  • 400 g smântână pentru gătit
  • 3 linguri de făină
  • sare piper – după gust
  • pătrunjel verde pentru decor opţional

Mod de preparare

  • Pipotele şi inimile se pun la fiert împreună cu legumele, în apă cu sare cât să le cuprindă. Se îndepărtează spuma.
  • Când carnea este fiartă, se scot legumele.
  • Se amestecă smântâna cu făina şi un praf de sare, apoi, cu un polonic, se adaugă puţin câte puţin din zeama în care a fiert carnea. Se amestecă cu un tel de mană să nu se facă cocoloaşe.
  • Când amestecul a devenit fluid, se toarnă în cratiţă, se potriveşte de sare şi piper după gust, şi se bagă cratiţa în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
  • Este gata cam în 15-20 de minute, când sosul s-a închegat.

Prăjitură cu mentă și ciocolată. Rețetă

Șnițel rusesc. Rețetă simplă

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp