Prăjitură cu mentă și ciocolată. Rețetă

Vrei să îi uimești pe cei dragi? Pregătește această prăjitură delicioasă cu ciocolată și mentă în doar câțiva pași simpli. Este o rețetă de efect, în trei straturi foarte gustoase. Uite ce ai nevoie pentru a prepara prăjitură cu mentă și ciocolată.
On vârf de linguriță de sare
O cană de făină
O cană de zahăr
3 ouă
100 grame de unt topit
2 linguri de apă
100 de grame de cacao
2 căni de zahăr pudră
100 de grame de unt topit
2 linguri de lapte
o linguriță de extract de mentă
2 picături de colorant alimentar verde
3 linguri de unt
150 de grame de ciocolată neagră
Pentru a pregăti aluatul cerne făina împreună cu sarea. Într-un alt vas bate bine ouăle cu zahărul, adaugă untul, apa și cacao. Toarnă această compoziție peste făină și formează un aluat omogen. Întinde aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și las-o la foc mediu timp de 20 de minute. Las-o apoi să se răcească complet.
Pentru stratul din mentă trebuie doar să adaugi toate ingredientele într-un vas și să le amesteci cu mixerul până se formează o cremă consistentă. Întinde-o peste blatul rece.
Pentru a prepara glazura amestecă într-un castron ciocolata mărunțită cu untul și pune castronul la cuptorul cu microunde peste 30 de scunde. Amestecă apoi cu o lingură de lemn până se omogenizează. Las-o să se răcorească timp de 2-3 minute și apoi întinde totul peste prăjitură. Acoperă prăjitura cu folie de aluminiu și las-o peste noapte la frigider.
Foto: Facebook