Vrei să îi uimești pe cei dragi? Pregătește această prăjitură delicioasă cu ciocolată și mentă în doar câțiva pași simpli. Este o rețetă de efect, în trei straturi foarte gustoase. Uite ce ai nevoie pentru a prepara prăjitură cu mentă și ciocolată. 

Ingrediente blat prăjitură cu mentă și ciocolată: 

On vârf de linguriță de sare

O cană de făină

O cană de zahăr

3 ouă

100 grame de unt topit

2 linguri de apă

100 de grame de cacao

Ingrediente pentru stratul de mentă:

 2 căni de zahăr pudră

100 de grame de unt topit

 2 linguri de lapte

 o linguriță de extract de mentă

 2 picături de colorant alimentar verde

Ingrediente pentru glazură:

3 linguri de unt

150 de grame de ciocolată neagră

Mod de preparare:

Pentru a pregăti aluatul cerne făina împreună cu sarea. Într-un alt vas bate bine ouăle cu zahărul, adaugă untul, apa și cacao. Toarnă această compoziție peste făină și formează un aluat omogen. Întinde aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și las-o la foc mediu timp de 20 de minute. Las-o apoi să se răcească complet.

Pentru stratul din mentă trebuie doar să adaugi toate ingredientele într-un vas și să le amesteci cu mixerul până se formează o cremă consistentă. Întinde-o peste blatul rece.

Pentru a prepara glazura amestecă într-un castron ciocolata mărunțită cu untul și pune castronul la cuptorul cu microunde peste 30 de scunde. Amestecă apoi cu o lingură de lemn până se omogenizează. Las-o să se răcorească timp de 2-3 minute și apoi întinde totul peste prăjitură. Acoperă prăjitura cu folie de aluminiu și las-o peste noapte la frigider.

Foto: Facebook

Rețetă din bucătăria otomană: Düğün Çorbası. Ciorbă de nuntă turcească

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp