Sirop de mentă. Răcoritor și sănătos

Sirop de mentă. Răcoritor și sănătos
Sirop de mentă se poate consuma proaspăt sau se poate păstra pentru iarnă. Este gustos și răcoritor, dar are și multilple beneficii pentru sănătate.

Menta este o plantă aromată care aduce numeroase beneficii pentru organism. Siropul de mentă stimulează sistemul imunitar, întrucât conţine vitamina B, calciu și fosfor.

Sirop de mentă. Rețeta

Sirop de mentă se poate consuma fie imediat după ce a fost preparat și răcit, fie poate fi păstrat în sticle sterilizate și consumat tot timpul anului.

Se poate adăuga în băuturile răcoritoare, dar și în diverse alte preparate cărora le putem da prospețime și aromă.

Ingrediente

  • mentă
  • apă
  • zahăr
  • 1 lămâie

Mod de preparare

Se face un ceai concentrat de mentă, care se fierbe circa 20 de minute. Se lasă 24 de ore la loc rece, apoi se strecoară printr-un tifon dublu, storcându-se bine frunzele de menta.

Se măsoară lichidul obţinut şi se pune o cantitate egală de zahăr. Se fierbe până se leagă (se face testul cu picăturile care se desprind de pe latul lingurei, ca la jeleu). Spre sfârşit, se poate adăuga şi zeama de la o lămâie.

Se toarnă fierbinte în sticle (sub care au fost puse cuţite, ca să nu crape) şi se depozitează într-un loc răcoros. Se foloseşte diluat cu apă minerală sau sifon ori în combinaţie cu alte siropuri de fructe (pepene galben, de exemplu).

Sirop de mentă. Beneficii

Menta este folosiă și ca medicament, şi ca aromatizant în industria cosmetică şi alimentară. Frunzele de mentă  conțin cantități apreciabile de acizi organici, vitamina C, săruri minerale, substanțe antibiotice naturale. Ajută respirația, digestia și are proprietăți antiinflamatorii ce pot reduce tensiunea arterială și temperatura corpului, ajutând astfel relaxarea.


Ce cadou așteptat a primit fugarul Edward Snowden de la Moș Crăciunul rusesc