Din bătrâni, se spune că cea mai bună perioadă de cules cătină este luna noiembrie, atunci când cade prima brumă. Abia atunci cătina este coaptă foarte bine, dulce și zemoasă și mai ales atunci ajunge la potențialul maxim de vitamine pe care îl poate conține.

Sirop de cătină cu miere. Rețetă la rece

În noiembrie, este cea mai bună perioadă să ne ocupăm de cătină, să o punem în borcane, la congelator sau să o facem sirop.

Ingrediente

  • 1 kg cătină
  • 1 kg miere de albine

Mod de preparare

  • Curățați cătina, alegeți doar bobițele întregi și sănătoase și spălați-o sub jet de apă.
  • Puneți cătina în storcătorul de fructe, blender sau robot de bucătărie și mixați până când obțineți o pastă.
  • Puneți pasta de cătină într-un tifon sau o sită deasă și stoarceți cu putere să scoateți tot sucul de cătină.
  • Amestecați sucul obținut cu miere de albine, omogenizați și turnați siropul în sticle cu capac etanș.
  • Păstrați siropul de cătină cu miere la frigider.
  • Siropul de cătină de consumă dimineața, pe stomacul gol. Diluați 100 ml de sirop într-un pahar cu apă.
  • Cojile și semințele de cătină rămase le întindeți pe un prosop de hârtie, le uscați foarte bine și le folosiți iarna la ceaiuri în amestec cu alte plante uscate (mușețel, mentă, tei, etc.) Sursa: bucate-aromate.ro

Ca la 40 de ani. Stevie Wonder, în al nouălea cer după transplantul renal

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri