Șnițel rusesc. Rețetă simplă

Șnițel rusesc. Rețetă simplă
Denumirea poate pare ciudată, însă nu este de loc așa. Ba chiar acest șnițel rusesc este foarte simplu de preparat.

Această rețetă de șnițel rusesc se gătea în trecut în restaurante, este o rețetă creată pentru iubitorii de gen și pentru bucătari. Potrivită pentru prânz, poate fi făcută cu orice tip de carne. De asemenea, se poate consuma cu o varietate diversă de garnituri, de la legume până la orez sau cartofi prăjiți sau piure. Ca și salată se recomandă murături sau salată verde. 

În Rusia , felul de mâncare se numește отбивная ( otbivnaya ), ceea ce înseamnă literalmente o bucată de carne care a fost bătută. Bucătăria rusească include rețete de șnițel preparate din carne de porc, precum și carne de vită, vițel și pui. 

Ingrediente șnițel rusesc: 

Piept de pui 

Sos de bulion

Ou 

Făină 

Pesmet

Sare

Piper 

Foi de dafin 

Câțiva căței de usturoi 

Mod de preparare:

Se taie pieptul de pui fâșii. Se prepară snițelele în mod clasic. Se dă pieptul de pui prin ou, făină și pesmet. Se pun șnițelele în tigaie cu capac, pentru a ieși fragede. După ce sunt gata se pun în castron acoperit pentru a intra aburul în carne. 

Se prepară un sos de bulion cu o lingură de apă și se adaugă sare, piper și alte condimente preferate de fiecare. Se lasă sosul pe foc să dea în câteva clocote, apoi se ia de pe foc. 

Se încălzește cuptorul bine. Se dă la cuptor sosul cu tot cu șnițelele înăuntru. Se adaugă și foile de dafin și cățeii de usturoi. Se lasă în cuptor la foc moderat aproximativ 15-20 minute. 

Se consumă cu garnitură de legume mexicane, orez, piure de cartofi sau cartofi prăjiți. Pentru un gust autentic se adaugă lângă o porție de salată verde sau murături. 

Poftă bună!

Foto: Facebook

Rețetă din Maramureș. Ciorbă de bureți cu slănină afumată și mămăliguță cu brânză de oi