Simona Ionescu / Redactor Șef

O rețetă inedită: şniţele din varză

O rețetă inedită: şniţele din varză
O reţeta inedită: şniţele din varză. Sunt foarte uşor de preparat, iar gustul lor este deosebit. Gospodinele mai fac și șnițele din legume. Sunt foarte bune!

Şniţelele din varză sunt perfecte atât pentru prânz, cât şi pentru cină. Au un gust minunat și se fac repede.

Ar fi păcat să nu profităm din plin de bogăția de legume, fructe și verdeață din piețe. Puteți prepara o mulțime de mâncăruri gustoase și sănătoase.

Șniţele din varză. Rețeta

Sunt foarte uşor de preparat, iar gustul lor este deosebit.

Ingrediente

  • o varză de aproximativ 1 kilogram
  • 3 ouă
  • Pesmet
  • sare şi piper după gust

Mod de preparare

Varza întreagă sau tăiată în jumătate se opărește în apă clocotită cu sare. Se taie felii de un deget de groase, se dau prin făină, ou în care se pune puțin piper, și pesmet. Se prăjesc în grăsime bine încinsă.

Se mai poate prepara și astfel: se suprapun 3-4 frunze de varză opărită, între frunze se pune șuncă tăiată și bucățele de cașcaval. Se da formă de șnițel, strîngîndu-se bine între mîini, se trec prin făină, ou și pesmet și se prăjesc in grăsime încinsă. Varza poate fi și cu foile crețe.

Scoate şniţelele pe şerveţele de bucătărie pentru că uleiul în exces să se poată scurge. Este ideal să serveşti aceste şniţele cu mujdei de usturoi.

Șniţelul de legume. Rețeta

Arată foarte bine și sunt gustoare șnițele din legume și uiți de carne.

Ingrediente

  • 2 morcovi, 1 rădăcină pătrunjel, 4  cartofi, ½ varză, o mână fasole, o mână mazăre verde, 2 ouă, 2 linguri făină, 1 lingură brânză rasă (şvaiţer sau parmezan), 1 lingură pesmet, untură (sau ulei) pentru prăjit, sare

Mod de preparare

  • Se fierb împreună sau separat, în apă cu sare, morcovii, pătrunjelul, cartofii fără coajă, varza opărită mai înainte, fasolea verde şi mazărea boabe.
  • Se scurg bine de apă şi se toacă toate, afară de mazăre, potrivit de mărunt.
  • Separat se amestecă o lingură de făină cu 2 ouă.
  • Se adaugă zarzavatul, brânza rasă şi sare dacă mai trebuie.
  • Se ia cu lingura din compoziţie, se fac chiftele rotunde cu mâna dată prin făină şi se turtesc apoi în formă de şniţel pe un fund presărat cu pesmet.
  • Se rumenesc în untură (sau ulei) şi se servesc cu salată.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre