Practic, oricând își poate face loc în meniul oricui, o delicioasă ciorbă de varză ardelenească, cu afumătură de porc.

Ingrediente

1 varză murată, de mărime medie

100 ml ulei de măsline

2 cepe

1 morcov

1rădăcină păstârnac

1 rădăcină de țelina, mică

1 cartof

1-2 ardei roșii

500 g ciolan de porc dezosat și afumat

750 g coastă de porc afumată

pătrunjel

mărar

piper

3 gălbenușuri

500 g smântână

3 l apă

1 l zeamă de varză

Mod de preparare ciorbă de varză ardelenească

Se scurge varza și se toacă fideluță, apoi se călește în puțin ulei de măsline. Se amestecă pe foc, pentru câteva minute, apoi se adaugă apa și se lasă la fiert. Legumele curățate și tocate în cuburi, se călesc în restul de ulei, apoi se adaugă peste varză. Carnea porționată în bucăți mai mici se clătește din abundență cu apă fierbinte, apoi se adaugă în vasul de pe foc.

Se adaugă și zeama de varză și se lasă ciorba să fiarbă până când carnea se desface de pe os. Ardeii se adaugă în ciorbă, mai spre final de fierbere, pentru a se menține mai crocanți. Cartoful se adaugă tot spre final de fierbere, curățat și tocat în cuburi, pentru a mai diminua din gustul sărat al ciorbei.

Se amestecă gălbenușurile cu smântâna, puțin piper măcinat, se diluează cu puțină zeamă fierbinte și se toarnă în ciorbă, cu 5-6 minute înainte de a stinge focul, amestecând continuu, pentru a nu se brânzi smântâna. Se lasă ciorba sa se tempereze 2-3 minute, apoi se adaugă și verdeața tocată. Opțional, se pot adăuga și cârnați afumați, tăiați în rondele, dar în timpul servirii ciorbei.

Sursa: Chefi la cuțite

Un pic de harță în cazul Benone Sinulescu. Soția povestește ce a pățit artistul, fostul impresar face precizări

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp