Practic, oricând își poate face loc în meniul oricui, o delicioasă ciorbă de varză ardelenească, cu afumătură de porc.
Ingrediente
1 varză murată, de mărime medie
100 ml ulei de măsline
2 cepe
1 morcov
1rădăcină păstârnac
1 rădăcină de țelina, mică
1 cartof
1-2 ardei roșii
500 g ciolan de porc dezosat și afumat
750 g coastă de porc afumată
pătrunjel
mărar
piper
3 gălbenușuri
500 g smântână
3 l apă
1 l zeamă de varză
Mod de preparare ciorbă de varză ardelenească
Se scurge varza și se toacă fideluță, apoi se călește în puțin ulei de măsline. Se amestecă pe foc, pentru câteva minute, apoi se adaugă apa și se lasă la fiert. Legumele curățate și tocate în cuburi, se călesc în restul de ulei, apoi se adaugă peste varză. Carnea porționată în bucăți mai mici se clătește din abundență cu apă fierbinte, apoi se adaugă în vasul de pe foc.
Se adaugă și zeama de varză și se lasă ciorba să fiarbă până când carnea se desface de pe os. Ardeii se adaugă în ciorbă, mai spre final de fierbere, pentru a se menține mai crocanți. Cartoful se adaugă tot spre final de fierbere, curățat și tocat în cuburi, pentru a mai diminua din gustul sărat al ciorbei.
Se amestecă gălbenușurile cu smântâna, puțin piper măcinat, se diluează cu puțină zeamă fierbinte și se toarnă în ciorbă, cu 5-6 minute înainte de a stinge focul, amestecând continuu, pentru a nu se brânzi smântâna. Se lasă ciorba sa se tempereze 2-3 minute, apoi se adaugă și verdeața tocată. Opțional, se pot adăuga și cârnați afumați, tăiați în rondele, dar în timpul servirii ciorbei.
Sursa: Chefi la cuțite
Un pic de harță în cazul Benone Sinulescu. Soția povestește ce a pățit artistul, fostul impresar face precizări
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook