Prepararea lor nu e deloc complicată. Ca și clătitele obișnuite, și acestea se coc în tigaie. Efectul însă, e remarcabil. Rezultă niște bucăți pufoase și ușoare, numai bune de savurat cu fructe, miere sau sirop de arțar.

Ingrediente:

2 gălbenușuri, 10 g zahăr, 40 ml lapte, 20 ml ulei, 60 g făină, 2 / 3 linguriță praf de copt, 4 albușuri, 40 g zahăr.

Preparare:

Vom avea nevoie de două vase. Într-un vas vom pune albușurile, în altul vom pune gălbenușurile. Vom bate cu mixerul gălbenușurile cu cele 10 g de zahăr, până ce zahărul se dizolvă și iese o compoziție omogenă.

Separat, vom amesteca laptele cu uleiul. Adăugăm în gălbenușuri compoziția din lapte și ulei,  amestecând bine. Făina o amestecăm separat cu praful de copt, apoi o adăugăm câte puțin în compoziție.

Batem aproximativ 7 minute albușurile cu 40 gr de zahăr pînă obținem o spumă densă, cu o consistență de bezele. Când spuma e tare și stă țeapănă pe paletele mixerului, iar zahărul dizolvat, e gata. Puteți opta pentru zahăr pudră. Adăugăm în aluat câte puțin albușurile batute și amestecăm de sus în jos cu o spatulă, foarte încet, pentru a păstra compoziția aerată. Aluatul e gata.

Acum vom avea nevoie de o tigaie de bună calitate. Pentru prima oară o vom unge cu ulei. Cu o lingură  vom turna aluatul în tigaie. Va fi deajuns doar jumătate de lingură de aluat, pentru un preparat. Punem capacul. Focul trebuie să fie mic. Peste vreo 30 de secunde, peste clătite, mai adăugăm cite puțin aluat. Iarăși punem capacul. Apoi iarăși repetăm acțiunea (în total turnăm aluatul de 3 ori). Când blinele s-au rumenit, le întoarcem.

Clătitele japoneze sunt gata. Din această cantitate de aluat vom obține vreo 12 bucăți. Se servesc cu fructe, sirop de arțar sau miere.

Sursa: Bunica.md

Cum și-au înecat femeile amarul în pandemie. Studiu medical

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri