Combinație ingenioasă: Ruladă cu mere şi mac la cuptor

Combinație ingenioasă: Ruladă cu mere şi mac la cuptor
E toamnă şi fructe avem din abundenţă. E sezonul merelor şi ar fi incorect să le trecem cu vederea. Atâtea delicii putem pregăti din ele, începând de la acele mere coapte cu gem de prune şi miez de nuci şi continuând cu checuri, tarte, plăcinte, pateuri dulci etc.

Azi prezentăm o reţetă nouă de ruladă cu mere şi mac, o combinație ingenioasă. O explozie de arome tomnatice, o ruladă ,,bătută” cu mere, aluat puţin, rulada fiind un desert extraordinar pentru amatorii de mere.

Ingrediente – aluat:

200 ml apă, 300 – 350 g făină, 5 g drojdie uscată sau 15 g drojdie proaspătă, jumătate de linguriţă de sare (3 g ),1lingură de zahăr, 1 linguriţă de zahăr vanilat (5 g).

Ingrediente – umplutură:

800 g mere dulci, 30 g mac (puteţi să nu-l puneţi, dacă nu vă place), 1 linguriţă de zahăr vanilat (5 g), 50 g de unt topit, 50 g de zahăr (dacă vă place mai dulce puteţi pune 80 g).

Mod de preparare – aluat:

Nu am pus ingredientele după o ordine. Ceea ce am făcut, este că am pus drojdia să se înmoaie cu puţină apă din cantitatea pregătită pentru ruladă, adăugând şi zahărul. Am amestecat bine drojdia şi am turnat-o în apa pregătită. Mai apoi am adaugat celelalte ingrediente şi am frămîntat aluatul.


Ce legătură de rudenie are noul iubit al Sandrei Izbașa cu Ștefan Bănică. Speculații care deranjează

Ce fac liderii mondiali pe Twitter. Care e locul lui Iohannis


Coca de aluat trebuie să fie moale. O ungem cu puţin ulei deasupra, acoperim vasul cu peliculă alimentară, punem deasupra un prosop şi îl lăsăm să se odihnească până îşi dublează volumul. Eu l-am lăsat pe noapte la loc răcoros.

Mod de preparare -umplutură:

Merele le tăiem cubuleţe mici, macul uşor îl prăjim pe tigaia uscată, topim untul. Amestecam toate ingredientele, punem zahărul şi zahărul vanilat.

După ce aluatul s-a odihnit, îl mai adunăm o dată şi îl lăsăm pe masa bine presărată cu fănă încă 10 – 15minute, acoperit, după care îl întindem cu sucitorul.

Modelăm rulada. Înainte de a pune umplutura, ungem foaia cu unt topit sau ulei. Rulăm foaia. Avem grijă să ne ungem palmele cu ulei sau făină pentru ca să o putem modela. Punem rulada modelată în tava unsă cu unt sau tapetată cu hârtie de copt. Rulada se coace timp de 30 – 35 minute la 180 g C,  în cuptorul înfierbântat din timp.

Sursa: Bunica.md

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp