Comoara din Munții Alpi. A găsit-o un alpinist care a predat-o autorităților

Comoara din Munții Alpi. A găsit-o un alpinist care a predat-o autorităților
Ce șanse sunt să faci alpinism în Munții Alpi și să dai de o comoară. Smaralde, rubine și safire erau îngropate de zeci de ani într-o cutie. S-a întâmplat în 2013, dar bărbatul a predat tezaurul autorităților. De atunci a fost căutat fără succes proprietarul.

Un alpinist escalada Vârful Mont Blanc, în Franța. Era în 2013 când a găsit din întâmplare o comoară. Pietre prețioase: smaralde, rubine și safire. A respectat legea franceză și a predat polițiștilor cutia cu nestemate.

Comoara din Munții Alpi. A găsit-o un alpinist

Comoara a stat îngropată zeci de ani. Alpinistul, al cărui nume nu a fost dezvăluit, a predat cutia poliției, așa cum prevede legea franceză. De șapte ani, autoritățile au căutat să afle cine ar fi putut avea asupra sa o așa bogăție. Nu au putut identifica proprietarul, așa că acum alpinistul a primit jumătate din comoară, după cum prevede legea.

Din cercetările făcute de autorități au rămas doar două posibile situații. Cutia aparținuse unei persoane aflate la bordul unui avion indian care s-a prăbușit în munți în urmă cu 50 de ani, relatează BBC.

De fapt, au fost două aeronave care s-au prăbușit în Alpi. Două avioane Air India s-au prăbușit pe Mont Blanc, primul în 1950, provocând moartea a 48 de persoane. În 1966, un al doilea zbor operat de compania națională indiană a lovit muntele, cu 117 persoane la bord.

A primit jumătate din comoară

Pietrele prețioase au fost împărțite în două părți egale, evaluate la aproximativ 150.000 de euro fiecare, a declarat primarul din Chamonix, Eric Fournier. O parte a primit-o cel care a găsit comoara și a predat-o autorităților. Primarul l-a lăudat pe alpinist pentru „integritatea” de care a dat dovadă.

Oficialii francezi cred că pietrele prețioase provin probabil din zborul din 1966, care se afla pe ruta Mumbai – New York când s-a prăbușit. De atunci, pe munte au fost găsite rămășițe umane și bagaje aparținând celor aflați la bord. În 2012, a fost găsită o geantă cu corespondență diplomatică din India. Geanta conținea ziare, calendare și o scrisoare personală datată 1966.