Conopida crocantă la cuptor este o rețetă economică, simplă și rapidă. Avantajul rețetei este că, pe lângă faptul că nu ai mare lucru de preparat – toată munca o face cuptorul – prin coacere conopida își schimbă mult gustul, devenind dulceagă și crocantă. Iar în combinație cu aroma usturoiului, devine un deliciu de nerefuzat.

Ingrediente:

1 conopidă mare , 3 căței mari de usturoi, 80 g parmesan, 80 g pesmet, 20 ml ulei de măsline, sare.

Preparare:

Conopida o tai în buchețele mici, uniforme și o speli bine, apoi o pui într-un castron generos. Poți să folosești și o pungă mare, cu fermoar. Cureți cățeii de usturoi și îi zdrobești cu presa de usturoi. Razi parmezanul.

Preîncălzești cuptorul la 200 de grade C. Ideal ar fi să folosești o tavă anti-aderentă cu margini joase. Poți folosi și hârtie de copt, dacă vrei.

Amesteci usturoiul cu uleiul de măsline. Torni amestecul de ulei și usturoi peste conopidă și amesteci cu o spatulă, până fiecare bucățică de conopidă este acoperită. Adaugi treptat pesmetul și amesteci pentru omogenizare. La fel procedezi și cu parmezanul ras, amestecând pentru a se acoperi conopida uniform.

Sărează (3 – 4 lingurițe), dar ține cont că și brânza folosită este sărată. Așezi conopida în tavă cât mai uniform și o coci la 200 grade C pentru 15 minute. Scoți tava și întorci conopida pentru a se coace uniform pe ambele părți. Mai lași în cuptor pentru 5 minute. Conopida astfel preparată se poate servi împreună cu sosuri pe bază de iaurt.

Sursa: Mamachef.ro

Dramatica poveste a Gloriei Estefan. Și-a ales copacul de care se va spânzura într-o zi

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri