Continuă vaccinările în rândul membrilor Casei Regale Britanice. Cine a urmat

Continuă vaccinările în rândul membrilor Casei Regale Britanice. Cine a urmat
Regina Elisabeta II și soțul său, prințul Philip, au fost primii reprezentanți ai Casei regale Britanice care s-au vaccinat împotriva COVID-19. Restul familiei stă la coadă.

Continuă vaccinările în rândul membrilor Casei Regale Britanice. Prinţul Charles, moştenitorul tronului Marii Britanii, şi soţia sa, Camilla, au primit prima doză a vaccinului împotriva COVID-19. Anunțul a fost făcut, miercuri,  de biroul de presă de la Clarence House, potrivit Reuters.

Charles, în vârstă de 72 de ani, îi urmează mamei sale, regina Elisabeta a II-a, de 94 de ani, şi soţului acesteia, prinţul Philip, de 99 de ani. Cei doi au fost vaccinaţi în luna ianuarie, în cadrul campaniei de inoculare anti-COVID-19 derulate în prezent în Marea Britanie.

„Prinţul de Wales şi ducesa de Cornwall au primit prima doză de vaccin împotriva COVID-19”, a precizat Clarence House într-o scurtă declaraţie. Nu se menționează data la care au fost imunizați cei doi.

Continuă vaccinările în rândul membrilor Casei Regale Britanice

Amintim că prinţul Charles fost testat pozitiv pentru noul coronavirus în timpul primului val al pandemiei. El a fost bolnav în luna martie a anului trecut. După cum a declarat la momentul respectiv, a făcut o formă uşoară a bolii şi a revenit la o stare bună de sănătate.

În decembrie anul trecut, în timp ce se afla în vizită la un centru de vaccinare din apropierea reşedinţei sale din vestul Angliei, Charles a declarat că se va imuniza. El a spus că se va afla „în coada listei” de vaccinare, dar că se va imuniza „cu siguranţă”. Ca regulă, membrii casei regale nu oferă detalii despre probleme medicale. Se consideră că acestea țin de viața privată. Ei au decis însă să comunice public informaţii despre vaccinare, pentru a evita eventualele speculaţii.

Până în acest moment, Marea Britanie a vaccinat circa 13 milioane de persoane. Până săptămâna viitoare se va finaliza imunizarea celor din primele patru grupe prioritare. Acestea includ toate persoanele trecute de 70 de ani.

Sursa foto: Instagram

Familia regală a devenit mai mare. Elisabeta II e din nou străbunică