Cornel Dinu despre cele mai grele încercări din viața lui, alcoolul și soția cu picioarele amputate

Cornel Dinu despre cele mai grele încercări din viața lui, alcoolul și soția cu picioarele amputate
Mulți consideră că fostul mare jucător de fotbal Cornel Dinu este ”prea” deștept și aristocrat. Iată că și-a lăsat garda jos și a povestit despre cele mai grele încercări din viața lui. A fost la Denise Rifai.

Cornel Dinu fotbalistul a fost unul dintre liderii generaţiei Guadalajara (Cupa Mondială din 1970). Ca sportiv, atât la echipa de clubul  Dinamo, cât şi la echipa naţională a României, Cornel Dinu a fost un jucător excepţional. Totuși, în 1983, a avut un moment de cumpănă. A picat pe teren, iar zvonurile au fost că era beat și că exagera cu băutura. Acum, el ne dă de înțeles că a fost otrăvit chiar de medici.

Cornel Dinu despre viața lui

Cornel Dinu (72 de ani) a povestit despre tinerețea lui frumoasă și despre familia sa, oameni erudiți. A fost invitatul jurnalistei Denise Rifai, la Kanal D. Aproape nu mai avea cuvinte să descrie cât de mult l-au influențat părinții, unchii, mătușile. I-au dat educație aleasă și i-au insuflat principii de viață pe care le-a respectat întotdeauna.

A studiat Dreptul, unde a cunoscut-o pe Silvia, viitoarea sa soție. Însă, nu a profesat avocatura, dar s-a ales cu supranumele „Procurorul”. A înțeles că timpurile pe care le trăia atunci nu i-ar fi permis să-și exercite profesia așa cum ar fi fost normal.

A ales să joace fotbal și a făcut-o la nivel de top. A avut 454 de meciuri în Liga 1 și 53 de goluri marcate. A fost mulți ani căpitanul echipei naționale, pentru care a jucat de 75 de ori și a marcat 7 goluri. I se spune ”Mister” (Domnul).

Cornel Dinu și dependența de alcool

În anul 1983, era deja recunoscut ca un mare sportiv. Atunci i s-a întâmplat ceva teribil, care i-a schimbat viața: a picat pe teren. Au fost mulți care au spus că era beat și că exagerează cu alcoolul.

Însă, fostul jucător de fotbal a decis să spună adevărul despre acea perioada tumultoasă din viața lui.

A recunoscut că au existat două momente în viața lui când a exagerat cu băuturile alcoolice, însă niciodată nu a fost vorba de ceva grav. Întotdeauna era alături de oamenii dragi, se simțeau bine împreună, dar putea să se bucure de prezența acestora și fără a consuma ceva.

A lăsat să se înțeleagă că a fost otrăvit, chiar de medicii echipei. A admis faptul că în ’83 a avut parte de niște probleme medicale, însă acestea nu erau din cauza alcoolului.

„Cred că de două ori în viață, au fost exagerări foarte mari. Nu aveam când să bem damigene, canistre. Mai era câteodată liber și aveam un anturaj de oameni deosebiți, dar nu am băut cantități industriale. Era un acompaniament la masă, discuția era ornată și cu vin, dar în nici un caz nu am ajuns la momente dramatice.  E adevărat că după ceva timp organismul era slăbit, dar nu din cauza alcoolului, ci din cauza unor ajutatori pe care mi i-au dat doctorii.

Mi-a dat un doctor o pastiluță, am luat-o și apoi am căzut pe gazon. Cred că în 83 am avut niște date medicale care m-au pus pe ganduri, nu ca eram dependent de alcool. Aș vrea și acum, dar mi-am băut cantitatea”, a declarat Cornel Dinu, la “40 de întrebări cu Denise Rifai”.

Soției i s-au amputat picioarele

Cornel Dinu și soția sa, Silvia, s-au cunoscut în timpul studenției la Facultatea de Drept. Doi ani mai târziu, în anul 1977, s-au căsătorit, urmând ca la 10 ani de la căsătorie să devină părinții unui băiat, Corneluș Ștefan Dinu.

Silvia Dinu s-a luptat cu diabetul și cu alte probleme de sănătate timp de 12 ani. Aceasta a murit pe 15 decembrie 2011, la vârsta de 63 de ani. În ultimul timp suportase mai multe intervenții, printre care și amputarea celor două picioare.

Anul 2011 a fost cel mai greu an din viaţa lui Cornel Dinu. Pe lângă pierderea soției, acesta şi-a pierdut cel mai bun prieten, care i-a fost şi naş de cununie, Fănuş Neagu. Tot atunci, a suferit o operaţie extrem de dură. A spus apropiaților că dacă va supraviețui, va prinde 70 de ani.


Cornel Dinu, procurorul-fotbalist, tras de limbă de Denise Rifai

Ion Ghițulescu, o voce de aur la radio. Comentatorul de la „Fotbal minut cu minut” a murit