În alte părți, se adaugă două tipuri de creme. Cert este faptul că, ambele creme sunt atât de fine, încît se topesc în gură. Aluatul este foietaj. Modul de preparare este unul mediu, de aceea nu veți găsi dificultăți în prepararea acestui desert minunat. Chiar dacă timpul de preparare e puțin mai îndelungat, rezultatul merită efortul.

Ingrediente aluat:

200 g margarină sau unt cu un procent mic de grăsime (rece sau chiar înghețat), 200 g smântână, 1 ou, 270 g făină, 0, 25 linguriță de sare.

Ingrediente cremă de vanilie:

500 ml lapte, 180 g zahăr, 2 ouă, 40 g amidon de cartof sau porumb, 100 g unt, 100 ml apă, 10 g gelatină, 1 plic zahăr vanilat.

Ingrediente cremă de frișcă:

500 g frișcă de 33% grăsime, 80 g zahăr pudră, 100 ml apă, 20 g gelatină.

Preparare foi:

Presărăm pe masa de lucru făina. Trecem prin răzătoare margarina sau untul înghețat. Cu mâinile amestecăm cele două ingrediente astfel încât untul să nu se topească. Într-o farfurie amestecăm smântâna cu oul și sarea, pe care le adăugăm în amestecul de făină cu unt. Adunăm atent aluatul, dar nu-l frământăm pentru a rămâne bucățile de unt întregi. Modelăm o cocă de aluat moale apoi o punem în frigider pentru o oră. Peste o oră divizăm coca de aluat în două.

Fiecare cocă de aluat o întindem în formă pătrată aproximativ de 25 x 35 cm. Aceasta va fi mărimea tăvii. Mărimea exactă a foii o vom tăia după ce vom scoate foaia din cuptor. Coacem ambele foi în cuptorul supraîncălzit la 180 de grade C, timp de 10 – 15 min doar pe o parte. Foile pentru prăjitură sunt gata.

Preparare cremă și asamblare:

Pentru crema de vanilie punem 400 ml lapte la fiert. Într-un alt vas batem ouăle cu zahărul, cele 100 ml lapte rămase și amidonul. Când laptele a început să fiarbă, adăugăm aici compoziția din ouă amestecând încontinuu. Când amestecul s-a îngroșat, stingem focul și punem la suprafață o peliculă alimentară, apoi dăm crema la frigider. După ce crema s-a răcit, adăugăm aici untul la temperatura camerei. Batem crema cu mixerul.

Pregătim gelatina. Punem gelatina împreună cu apa să se înmoaie 10 minute. Apoi o punem pe baie de aburi pînă se va omogeniza. O adăugăm treptat în cremă, bătînd-o cu mixerul la viteză mare.

În tava ( 25 x 35cm) în care vom asambla prăjitura, vom așterne o peliculă alimentară. Vom pune prima foaie, apoi crema de vanilie și vom da tava la frigider, până crema se va întări.

Separat, preparăm crema de frișcă. Batem frișca cu zahărul pudră pănă obținem o cremă solidă. Pregătim gelatina ca mai sus, apoi o adăugăm treptat în crema de frișcă, bătînd-o cu mixerul la viteză mare. Distribuim peste crema de vanilie pusă deja pe prima foaie a prăjiturii, o nivelăm ușor cu o spatulă, apoi punem a doua foaie. Dăm iarăși prăjitura la frigider pentru câteva ore până crema va obține consistență solidă. Prăjitura este gata. O scoatem atent din tavă, trăgând de peliculă pe ambele margini. Se servește pudrată cu zahăr.

Sursa: Bunica.md

Exclusiv. Ce credeți că face acum Viviana Sposub? Iată cine e bărbatul secret din viața ei

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp