Cristian Tudor Popescu a văzut cum s-a produs accidentul în care e implicată artista Monica Odagiu

Cristian Tudor Popescu a văzut cum s-a produs accidentul în care e implicată artista Monica Odagiu
Duminică, 9 aprilie 2023, a fost o zi neagră pentru Monica Odagiu. În ziua de Florii, un tânăr de 33 de ani a țâșnit în fața mașinii ei. Accident mortal. Ancheta a fost declanșată imediat de polițiștii Brigăzii Rutiere București. A apărut și mărturia jurnalistului Cristian Tudor Popescu.
Se știe că Monica Odagiu nu era băută la volan, a ieșit negativ și testul de drog. La audiere ea a declarat polițiștilor cum s-a petrecut accidentul și și-a susținut punctul de vedere. „S-a aruncat în fața mașinii. A așteptat până în momentul în care să nu mai am ce să fac și s-a aruncat în fața mașinii”, a declarat Monica Odagiu.
Poliția a intrat în posesia unor filmări făcute cu două camere montate în zona traficului. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a scris pe Facebook că el a văzut imaginile cu accidentul și a relatat ce s-a petrecut în acea intersecție din zona Sălii Palatului, la intersecția cu strada Luterană.

Cu capul înainte

„Am văzut acum filmul accidentului mortal în care este implicată dna. Monica Odagiu. Tânărul care a murit, după părerea mea, s-a dus spre moarte. S-a ridicat brusc de pe scaunul din refugiul stației RATB. Dacă ar fi venit alergând, în poziție verticală, exista posibilitatea să fie săltat pe botul mașinii, să ajungă eventual pe parbriz și, având în vedere viteza nu prea mare a vehiculului, să cadă apoi lateral. Cu o anume probabilitate de a nu fi rănit letal. Dar el s-a aplecat la 90 de grade, ajungând jos, cu capul înainte în fața roților și barei de protecție, unde șansele de supraviețuire sunt minime. Potrivit necropsiei, traumatismul cranio-cerebral l-a ucis.
În 40 de ani de șoferie, am văzut și am avut niște evenimente de circulație cu pietoni – am reușit să evit de fiecare dată punerea în pericol a vieții lor. În cazul de pe Știrbei Vodă, nu cred că aș mai fi putut”.

Dosarul nu se va închide foarte repede

Din păcate, orice șofer care se află în situația artistei Monica Odagiu, chiar dacă este nevionovat în cazul unui accident rutier cu victimă, va avea mult de tras. O dată cu angoasele provocate de faptul că a văzut murind un om, iar în al doilea rând că ancheta va dura, provocând tensiuni maxime, greu de dus. Și chiar dacă finalul va stabili nevinovăția șoferului, iar dosarul se va clasa, trauma acestuia nu va fi ușor de șters.

Recomandarile noastre