Cum a ajuns actorul Brendan Fraser, după 9 ani lipsă pe ecran, să cântărească 270 de kilograme

Cum a ajuns actorul Brendan Fraser, după 9 ani lipsă pe ecran, să cântărească 270 de kilograme
Timp de nouă ani, actorul american Brendan Fraser nu a mai deținut niciun rol principal  pe marele ecran ani. Acum, revine.

Brendan Fraser, după  ce a lipsit nouă ani de pe marele pe ecran, a ajuns acum să cântărească 270 de kilograme. Actorul joacă în pelicula „The Whale”, și spune despre film că acesta  a reprezentat cea mai mare provocare din cariera sa, informează Reuters.

Pelicula, regizată de Darren Aronofsky, a avut premiera în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia. Imediat după proiecție, Brendan Fraser a fost declarat, în discuții, un favorit pentru o nominalizare la Oscar graţie personajului Charlie, pe care îl interpretează.

Brendan Fraser cântătrește 270 kg în film, dar și în realitatte s-a „împlinit”

Rolul lui Brendan Fraser este cel al unui bărbat gay obez, cu o greutate de 270 de kilograme, care încearcă în mod disperat să reia legătura cu fiica sa înstrăinată.

Pentru acest rol, actorul american a purtat un machiaj prostetic, foarte greu, a cărui aplicare dura până la şase ore şi care îl făcea să se mişte cu greutate în perimetrul locuinţei înghesuite şi dărăpănate a lui Charlie.

„A trebuit să învăţ pur şi simplu să mă mişc într-un fel nou. Am dezvoltat muşchi pe care nu ştiam că-i am’, le-a mărturisit Fraser reporterilor înaintea ceremoniei de pe covorul roşu. M-a făcut să-i apreciez pe cei ale căror corpuri sunt similare, pentru că am aflat că trebuie să fii o persoană incredibil de puternică pentru a trăi într-o astfel de formă fizică”.

Poveste emoționantă

Pelicula este o adaptare a piesei omonime a dramaturgului Samuel D. Hunter, publicată în 2012, scriere care documentează declinul rapid al lui Charlie, un om blajin care se străduieşte să se împace cu ideea decesului partenerului lui şi care mănâncă excesiv pe fondul stresului. În ciuda suferinţei şi a angoasei, firea generoasă al lui Charlie iese la iveală pe măsură ce acest personaj încearcă să reînvie relaţia cu fiica sa, o adolescentă dificilă, interpretată de o vedetă a serialului „Stranger Things”, Sadie Sink.

„Cred că Charlie este de departe cel mai eroic bărbat pe care l-am interpretat vreodată, întrucât superputerea lui este de aceea de a vedea binele în alţii şi de a-l pune în evidenţă”, a spus Brendan Fraser.

Regizorul filmului este Darren Aronofsky, același care, în 2008, a câștigat Leul de Aur la Festivalul de Film de la Veneția cu „The Wrestler”. El a amintit o replică din scenariu – „Oamenii sunt incapabili să rămână indiferenţi”, care, spune el, l-a inspirat să realizeze filmul: „Este cel mai important mesaj care poate fi lansat în lume în acest moment. Cu toţii tindem către cinism şi întuneric şi către renunţarea la speranţă. Este exact lucrul de care nu avem nevoie acum”.

Brendan Fraser recunoaște că a trecut, în ultimul deceniu, printr-o perioadă întunecată. „Arătam altfel în perioada aceea. (…) Călătoria mea către punctul în care mă aflu acum a fost de a explora pe cât de multe personaje. Acest (rol) a prezentat cea mai mare provocare pentru mine”, a spus el duminică, în contextul în care Darren Aronofsky a mărturisit că aproape 10 ani a căutat  actorul potrivit pentru rolul principal din „The Whale”. A ajuns la Brendan Fraser după ce l-a văzut în  trailerul unui film brazilian cu buget redus.

Sursa foto: Instagram