Cum distrugem celulita. Metode de tratare eficiente

Cum distrugem celulita. Metode de tratare eficiente
Estimările spun că peste 85% dintre femeile de peste 21 de ani se confruntă cu celulita la un moment dat. Există însă metode de tratare eficiente care ne ajută să distrugem celulita. Iată care sunt acestea.

Există o serie de factori implicați în dezvoltarea celulitei, precum vârsta, producția de estrogen, factori genetici, inflamarea țesuturilor, creșterea țesutului gras cauzată de creșterea în greutate, scăderea producției colagenului, circulație slabă (o problemă frecventă la nivelul picioarelor) sau drenajul limfatic slab. Cum distrugem celulita.

Aspectul celulitei poate fi mai pronunțat sau mai estompat în funcție de specificul pielii, fiind mult mai vizibilă în cazul unei epiderme subțiri (stratul exterior al pielii). Și la fel ca vergeturile și ridurile/liniile fine, celulita este o afecțiune a pielii perfect normală. Dar asta nu înseamnă că ne și resemnăm cu aceasta.

Cum distrugem celulita. Sportul are un rol important 

Trebuie menționat faptul că unele tipuri de antrenamente – cardio, alergare, etc., pot ajuta la combaterea celulelor adipoase, reducând aspectul pielii afectate de celulită, dar nu te vor scăpa definitiv de ea. Combină-le cu antrenamente de forță (cu greutăți sau cu propria greutate corporală) pentru a întări și tonifia musculatura, și celulita va părea și mai puțin vizibilă.

Pierderea în greutate (susținută atât printr-o alimentație sănătoasă și echilibrată, cât și prin exerciții fizice) atenuează aspectul celulitei, prin urmare beneficiul este dublu. Și nu uita de consumul de apă, care stimulează circulația și fluxul limfatic, reducând denivelările. 

Un alt remediu promițător împotriva celulitei este masajul efectuat de un terapeut profesionist. Masajul poate reduce celulita, îmbunătățind în primul rând drenajul limfatic, dar și prin întinderea țesutului pielii, care reduce aspectul denivelărilor specifice celulitei.

Produse pe bază de retinol

Există totuși dovezi că produsele care conțin retinol  pot îmbunătăți aspectul pielii. Asta pentru că îngroașă pielea, ceea ce poate ajuta la scăderea aspectului pielii  în timp. Însă efectul va fi vizibil într-un interval de șase luni sau mai mult.

Un alt studiu a constatat o îmbunătățire a celulitei la femeile care au luat peptide bioactive de colagen (participantele au luat suplimentul zilnic oral timp de 6 luni, la capătul cărora au observat o diminuare a celulitei pe coapse, atât la femei cu o greutate moderată și mai mare, însă cele cu o greutate moderată au înregistrat cele mai vizibile rezultate).

Foto: Facebook

Noi descoperiri la vaccinul anti-COVID-19. Efectele secundare ale vaccinului Pfizer